Kampanje izmiču finansijskoj kontroli

Izvor: RTS, 23.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanje izmiču finansijskoj kontroli

Kontrolu finansiranja stranačkih kampanja za predsedeničke izbore nemoguće uraditi zbog manjkavosti Zakona o finansiranju političkih partija, ocenio je programski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić.
Revizorska kuća "Revizit", navela je, u izveštaju koji je usvojila RIK, da "nije reč o reviziji, već o proveri iskazanih podataka" svih predlagača predsedničkih kandida...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije

Izvor: EMportal, 23.Okt.2008

Skupština Srbije usvojila je Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i izmene i dopune Zakona o finansiranju političkih stranaka koji utvrđuju da se Agencija stara o kontroli finansiranja stranaka i izbornih kampanja.

Nastavak na EMportal...

Izveštaji stranaka bez prave kontrole

Izvor: Blic, 24.Okt.2008, 06:37

Revizori koji su proveravali izveštaje o finansiranju kampanje izbora predsednika Srbije nisu ni imali priliku da utvrde prave tokove novca pošto im to ovlašćenje ne daje postojeći Zakon o finansiranju političkih partija. Revizori su mogli jedino da provere da li su podaci iz izveštaja RIK-u pokriveni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.