Kako sada izgleda Ratko Mladić

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2011, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sada izgleda Ratko Mladić

Objavljena je prva fotografija kako sada izgleda najtraženiji haški begunac Ratko Mladić. Mladić na slici, na kojoj se vidi celo lice, je sveže obrijan, obučen u tamno plavu jaknu, i sa tamno plavim kačketom na glavi.

Prethodno su objavljene fotografije Mladića s leđa kako u pratnji policije ulazi na saslušanje u prostoriju Specijalnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Beogradu.

Bivši general Vojske Republike Srpske optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine u Bosni od 1992-1995 i genocid u Srebrenici uhapšen je u četvrtak 26. maja rano ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Supruga i sin haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka i Darko, ušli su jutros nešto posle 9.30 sati u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, gde se Mladić nalazi u pritvoru.

Porodica haškog optuženika stigla je u zgradu Specijalnog suda u pratnji Mladićevog advokata Miloša Šaljića.

Najtraženij haški begunac se u Lazarevu krio u kući svojih rođaka koji se prezivaju Mladić, pod imenom Milorad Komadić.

Nakon hapšenja u četrvtak ujutro u tom mestu, Ratko Mladić je kasno popodne izveden na saslušanje pred sudiju Specijalnog suda u Beogradu Milana Dilparića.

Sašlušanje Ratka Mladića biće nastavljeno najverovatnije oko podne, izjavio je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. Vekarić je za RTS rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji.

On je kazao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima.

"Važno je da je njegov identitet utvrđen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana", rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

Prema rečima Vekarića, Mladić u posle hapšenja i u pritvoru nije postavljao posebne uslove, on je pod nadzorom lekara, a istražni sudija se trudio da izađe i njemu i njegovoj porodici u susret.

"Postoji jasna želja istražnog sudije da poštuje njegova ljudska prava, a sinoćno saslušanje je prekinuto jer je (Mladić) trebalo da u određenom momentu popije lek", rekao je Vekarić.

Govoreći o ponašanju Ratka Mladića, Vekarić je rekao da je "to čovek koji zastupa svoje stavove i generalna opredeljenja prema Haškom tribunalu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.