Kfor opet koristio biber sprej

Izvor: B92, 23.Okt.2011, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor opet koristio biber sprej

Zubin Potok -- Kfor je oko 19h pokušao da proširi zonu bezbednosti na barikadi u Jagnjenici i tom prilikom opet koristio biber sprej protiv građana koji su to hteli da spreče.

Nemački vojnici Kfora u upotrebili sprej kako bi rasterali Srbe okupljene na barikadi u tom mestu.

Građani koji dežuraju na barikadi nisu dozvolili vojnicima da razvuku bodljikavu žicu i prošire svoju zonu bezbednosti. Oni danima poravnavaju taj deo useka ka albanskom selu Čabra kako bi smestili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju mehanizaciju, oklopna vozila i šatore.

Vojnici Kfora su pokušali su da opkole barikadu i na taj način prošire svoju zonu bezbednosti na punktu ispred barikade koju su građani postavili pre više sedmica. Pokušali su da bodljikavom žicom obuhvate barikadu od kamiona, odnosno dospeju do druge barikade od autobusa.

Barikada u mestu Jagnjenica, se sastoji od kamiona, i potom još jednog zida od autobusa.

Kfor je od četvrtka u zoru, kada je pokušao prodiranje kroz barikadu, uspostavio bezbednosnu zonu do kamiona, odnosno bodljikavu žicu je razapeo iza i po kamionima, na kojima stoje vojnici.

Sada je Kfor pokušao tu zonu da proširi i bodljikavu žicu prebaci preko barikade, na šta su reagovali gradjani.

Oni su odmah potrčali ka kamionima i sprečili spuštanje bodljikave žice odnosno njeno postavljanje na autobuse.

U toj akciji Kfor je primenio sprej od bibera, kao i u četvrtak u zoru.

Na ostalim barikadama na severu Kosova večeras je mirno a Srbi iz Ibarskog Kolašina popodne su postavili još jednu novu delimičnu barikadu u selu Banje u blizina administrativnog prelaza Brnjak na putu Zubin Potok-Ribarić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor biber sprejom po Srbima

Izvor: Mondo, 23.Okt.2011

Pripadnici Kfora su večeras, oko 19 časova, upotrebili biber sprej protiv građana na barikadi u mestu Jagnjenica. Danas posle podne Srbi postavili novu barikadu kod Brnjaka.

Nastavak na Mondo...

Kfor pokušao da opkoli barikadu u Jagnjenici

Izvor: Blic, 23.Okt.2011

Pripadnici Kfora su večeras, oko 19 časova, upotrebili biber sprej protiv građana koji su sprečili vojnike da prošire zonu bezbednosti na barikadi u mestu Jagnjenica, na teritoriji opštine Zubin Potok...Nemački vojnici Kfora pokušali su da opkole barikadu i na taj način prošire svoju zonu bezbednosti...

Nastavak na Blic...

Kfor upotrebio biber sprej protiv Srba u Jagnjenici

Izvor: Blic, 23.Okt.2011

Nemački vojnici Kfora u selu Jagnjenica u Ibarskom Kolašinu ponovo su večeras upotrebili biber sprej kako bi rasterali Srbe okupljene na barikadi u tom mestu, na teritoriji opštine Zubin Potok. ..Građani koji dežuraju na barikadi nisu dozvolili vojnicima da razvuku bodljikavu žicu i prošire svoju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.