KFOR pokušao da opkoli barikadu u Jagnjenici

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR pokušao da opkoli barikadu u Jagnjenici

Pripadnici Kfora su večeras, oko 19 časova, upotrebili biber sprej protiv građana koji su sprečili vojnike u pokušaju da prošire zonu bezbednosti na barikadi u mestu Jagnjenica na teritoriji opštine Zubin Potok.

Nemački vojnici Kfora pokušali su da opkole barikadu i na taj način prošire svoju zonu bezbednosti na punktu ispred barikade koju su građani postavili pre više sedmica,preneo je večeras Tanjug.

Oni su pokušali da bodljikavom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << žicom obuhvate barikadu od kamiona, odnosno dospeju do druge barikade od autobusa. Naime, barikada u mestu Jagnjenica, se sastoji od kamiona, i potom još jednog zida od autobusa.

Kfor je od četvrtka u zoru, kada je pokušao prodiranje kroz barikadu, uspostavio bezbednosnu zonu do kamiona, odnosno bodljikavu žicu je razapeo iza i po kamionima, na kojima stoje vojnici. Sada je Kfor pokušao tu zonu da proširi i bodljikavu žicu prebaci preko barikade, na šta su reagovali građani.

Nova barikada na putu ka prelazu Brnjak

Srbi sa Kosova kod predsednika Tadića!

Kfor širi svoje utvrđenje kod Jagnjenice

Oni su odmah potrčali ka kamionima i sprečili spuštanje bodljikave žice odnosno njeno postavljanje na autobuse. U toj akciji Kfor je primenio sprej od bibera, kao i u četvrtak u zoru.

Inače, građani na severu Kosova postavili su danas posle podne novu barikadu na putu ka administrativnom prelazu Brnjak na teritoriji opštine Zubin Potok. Nesto posle 16 časova, izručeno je više kamiona zemlje preko magistralnog puta koji vodi od Zubinog Potoka do Brnjaka i ta barikada, kako kažu okupljeni Srbi, biće selektivna, odnosno neće u potpunosti onemogućiti saobraćaj, već samo kretanje Kfora i Euleksa. Opširnije čitajte OVDE.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.