Junker i Han stigli u Beograd, posle podne sa Vučićem

Izvor: RTS, 26.Feb.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker i Han stigli u Beograd, posle podne sa Vučićem

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker i komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han doputovali su u Beograd, gde će posle podne razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Za kasno posle podne planirano je i zajedničko obraćanje medijima Junkera i Vučića, kao i zajednička večera.

Predsednika EK i komesara Hana na aerodromu je dočekala ministarka evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << integracija Jadranka Joksimović, zajedno sa šefom delegacije EU Semom Fabricijem.
Evropski zvaničnici su u poseti regionu, Junker prvi put u mandatu predsednika Evropske komisije, a cilj je – predstavljanje nove strategije proširenja i, kako navode u Briselu, obnovljene dinamike i interesovanja EU za region.
Junkeru i Hanu u sredu će se pridružiti i šefica diplomatije EU Federika Mogerini.
Balkansku turneju evropska trojka završava 1. marta u Bugarskoj, gde će zajedno sa premijerom Bojkom Borisovom biti organizovan ručak za lidere zapadnobalkanske šestorke, kojem će prisustvovati i predsednik Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen sastanak Vučiča i Junkera u Vili "Mir": EU nije cilj, nego proces koji donosi bolji život svih građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2018

Na dnevnom redu predstavljanje Strategije proširenja EU..Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker i komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han doputovali su danas u Beograd gde će tokom dvodnevne posete razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić...Pročitajte...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić sa Junkerom i Hanom

Izvor: RTS, 26.Feb.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se po podne u vili "Mir" sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, koji je u Beograd stigao u pratnji komesara za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom. . Sastanku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.