Jubilarna 65. sezona Beogradskog dramskog

Izvor: RTS, 23.Feb.2013, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilarna 65. sezona Beogradskog dramskog

Beogradsko dramsko pozorište 65. sezonu obeležava bez slavljeničkih troškova. Ambicije su usmerene ka najmlađim rediteljima i piscima, a planirana je i nova verzija jednog od najvećih hitova najstarijeg beogradskog pozorišta.

Najstarije gradsko pozorište, Beogradsko dramsko, jubilarnu, 65. sezonu, obeležava bez slavljeničkih troškova. Ambicije su usmerene ka najmlađim rediteljima i piscima, a planirana je i nova verzija jednog od najvećih hitova pozorišta na Crvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Krstu.

Komad "Juče, danas, sutra" i simbolički odražava orijentaciju ka najmlađim stvaraocima. Drama Ognjena Obradovića, studenta druge godine dramatrurgije, nagrađena je na konkursu Beogradskog dramskog i već je na sceni.

Reditelj Milan Nešković kaže da je to komad o ljudima i problemima čekanja. "O ljudima koji čekaju da im se nešto dogodi, a možda se potajno nadaju da im se ništa neće dogoditi", objašnjava Nešković.

Ni u školi ni kod kuće, nasukani u prostoru i vremenu izvan dometa, glavni junaci su predstavnici najnovijeg tinejdž beznađa.

Glumac Milan Čučilović kaže da svi uglavnom pričaju jednu istu priču, a to je "da su se rodili u neko nezgodno vreme između nekog lepog i nekog jako lošeg i da ni oni više ne znaju gde su".

"Ne usuđuju se da zakorače, ne znaju šta će. Treba ih slušati", kaže Čučilović.

Ambicija Uprave je da u narednim predstavama bude angažovan kompletan ansambl kuće.

"Radi se 'Luna park' u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika, Milica Kralj režira Luiđija Pirandela, 'Večeras improvizujemo' ćemo malo prilagoditi današnjem vremenu", kaže direktorka BDP-a Maša Mihailović.

Zbog male produkcije i stanja u institucijama kulture, Beogradsko dramsko prvi put nije dodelilo godišnje nagrade, ali zato, kažu, publike ne manjka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.