Jovanović (DSS): Ne vidim svrsishodnost bojkota izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (DSS): Ne vidim svrsishodnost bojkota izbora

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da ne vidi kako bojkot redovnih izbora može da bude svrsishodan u borbi protiv aktuelne vlasti.

Jovanović je za "Blic" od nedelje rekao da je odlazak sadašnje vlasti proces, a da procesi po definiciji traju.

"Moramo da shvatimo da postoje etape i da prečica nema. Kada to uradimo, neće više biti ni vrtoglavih ali kratkoročnih političkih uspona iliti političkih zvezda padalica, niti će biti naprasnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << entuzijazma za određene ljude ili pokrete, a onda sledstveno, brzog demoralisanja i gubljenja vere da išta može da se promeni", ocenio je lider DSS-a.

Prema njegovim rečima, najslabija tačka opozicije mogla bi biti borba za prevlast unutar opozicije.

"Osim što bi ona bila politikantska i besmislena s obzirom na kontekst u kojem se svi zajedno nalazimo, takva borba bi neminovono vodila do štetnog unutaropozicionog razračunavanja. Čak i minimalan dogovor o načinu borbe protiv aktuelne vlasti predstavljao bi veliku prednost", kazao je Jovanović.

On je dodao i da dometi opozicije mogu da budu veliki ako se sa ličnog vrati na načelni nivo i ako se lideri opozicije vrate politici, a batale politikantstvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguća koalicija DSS-a i Šapića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2019, 09:28

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je moguća koalicija DSS i stranke SPAS Aleksandra Šapića...Jovanović je u intervjuu za Novosti istakao da na političkoj sceni Srbije samo "pljušte uvrede" i da je potrebno izaći iz priče u kojoj se ne govori o programima i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.