Moguća koalicija DSS-a i Šapića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2019, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća koalicija DSS-a i Šapića

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je moguća koalicija DSS i stranke SPAS Aleksandra Šapića.

Jovanović je u intervjuu za Novosti istakao da na političkoj sceni Srbije samo "pljušte uvrede" i da je potrebno izaći iz priče u kojoj se ne govori o programima i viziji Srbije.

"Ta užasna klima, uz još neke stvari poput izbornog sistema, mora da se menja i to nezavisno od eventualne koalicije stranaka koje predvodimo Aleksandar Šapić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ja, i koja se, kako Vi kažete, čini mogućom", rekao je predsednik DSS-a.

On je ponovio rezervu prema ideji bojkota narednih redovnih parlamentarnih i lokalnih izbora koji će biti održani na proleće 2020. godine.

Na pitanje šta bi, da je on pregovarač sa Prištinom, danas predložio, Jovanović je kazao da bi im za početak dve stvari bile jasno stavljene do znanja - da su okviri Ustava RS i Rezolucije 1244 SBUN za nas Sveto pismo i da iz njih nećemo izlaziti.

"Drugo, da ćemo garantovati bezbednost srpskog naroda na svaki mogući način i u svakoj mogućoj situaciji. Odatle može da se pregovara o svemu. Ali ne treba da se plašimo ni status kvoa, niti protoka vremena. Borba za KiM će nesumnjivo biti dugotrajna", zaključio je predsednik DSS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.