Jeremićev tim: Krivična protiv NN lica iz Poreske uprave

Izvor: B92, 10.Mar.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremićev tim: Krivična protiv NN lica iz Poreske uprave

Beograd -- Advokatski tim Vuka Jeremića podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica iz Poreske uprave zbog, kako tvrde, odavanja službene tajne.

Kako je na konferenciji za novinare objasnio Vladimir Todorić, Poreska policija u januaru je u pet navrata proveravala CIRSD, a podaci koji su prikupljeni iscurili su u javnost, kaže, posredstvom Tvitera poslanika SNS Marijana Rističevića.

"Advokatski tim CIRSD-a podneo je 6. marta krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv NN lica iz Poreske uprave, odnosno policije, zbog odavanja službene tajne", rekao je Todorić.

Todorić tvrdi da nije bilo pisanog naloga Poreske policije, te da su poreski inspektori rekli da postupaju po usmenom nalogu "lica iz Ministarstva finansija".

Prema njegovim rečima, Nada Novosel iz Poreske policije pre 10 dana, kada su joj skrenuli pažnju na curenje podataka, rekla je da su oni sigurni da to nije "procurilo" iz njihovih redova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jeremić tužio Poresku upravu: Negde "curi"

Izvor: Mondo, 10.Mar.2017

Advokatski tim Vuka Jeremića podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica iz Poreske uprave zbog, kako tvrde, odavanja službene tajne...Foto: Promo:CIRSD..Kako je na konferenciji za novinare objasnio Vladimir Todorić, Poreska policija u januaru je u pet navrata proveravala CIRSD (Centar za međunarodnu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.