Jeremić tužio Poresku upravu: Negde curi

Izvor: Mondo, 10.Mar.2017, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić tužio Poresku upravu: Negde "curi"

Advokatski tim Vuka Jeremića podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica iz Poreske uprave zbog, kako tvrde, odavanja službene tajne.

Foto: Promo:CIRSD

Kako je na konferenciji za novinare objasnio Vladimir Todorić, Poreska policija u januaru je u pet navrata proveravala CIRSD (Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj koji je osnovao Jeremić)), a podaci koji su prikupljeni iscureli su u javnost, kaže, posredstvom Twitter naloga poslanika iz redova SNS Marijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Rističevića.

"Advokatski tim CIRSD-a podneo je 6. marta krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv NN lica iz Poreske uprave, odnosno policije zbog odavanja službene tajne", rekao je Todorić.

Todorić tvrdi da nije bilo pisanog naloga Poreske policije, te da su poreski inspektori rekli da postupaju po usmenom nalogu "lica iz Ministarstva finansija".

Prema njegovim rečima, Nada Novosel iz Poreske policije pre 10 dana, kada su joj skrenuli pažnju na curenje podataka, rekla je da su oni sigurni da to nije "procurelo" iz njihovih redova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.