Jeremić: Kandidujem se za predsednika Srbije

Izvor: RTS, 15.Jan.2017, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Kandidujem se za predsednika Srbije

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić objavio je danas kandidaturu na predsedničkim izborima.
"Odlučio sam da se kandidujem, jer volim Srbiju i ne pristajem na njeno propadanje", rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima u "Mikser hausu", u Beogradu, odakle započinje kampanju.

Za govornicom mu se na trenutak pridružila i supruga Nataša, u znak podrške.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Podršku su mu, bar prisustvom u publici, pružile i nezavisne poslanice Dijana Vukomanović, donedavno članica SPS-a, i Sanda Rašković Ivić, do skora predsednica i članica DSS-a.
On je naglasio da je odluku doneo, jer želi da svoje znanje, iskustvo i međunarodne kontakte stavi na raspolaganje svom narodu.
"Nameravam da budem predsednik naroda. Zalagaću se za politiku koja podržava veće javne investicije, povećanje izvoza, a prava politika može da otvori tržište za naše proizvode", rekao je Jeremić.
Kako je najavio, narednih dana će u javnost izaći sa programom, jer, kaže, predsednik Srbije treba da ima stav.
Jeremić je ocenio da se u Srbiji teško živi i da je narod s pravom nezadovoljan, a da "nam stalno govore da treba da budemo zadovoljni onim što imamo, jer od ovoga, navodno, bolje ne može".
"Govore nam da budemo strpljivi i da, verujući velikom vođi, trpimo i čekamo bolje sutra, ali to bolje sutra nikako da dođe", naveo je Jeremić.
Jeremić je bivši šef diplomatije Srbije i predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija
U javnosti se najpre pojavio kao savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića, koji je poslednjih godina negativno govorio o njemu.
Imao je nesporazum i sa svojom nekadašnjom strankom, DS, čiji Izvršni odbor ga je isključio iz stranke 2013. godine zbog nepoštovanja partijske discipline, kršenja Statuta stranke i odluke Glavnog odbora po kome su bivši ministri bili u obavezi da vrate mandat stranci.
Jeremić je zbog te odluke podneo tužbu Ustavnom sudu, koji se proglasio nenadležnim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.