Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

Izvor: RTS, 28.Mar.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da je populacija veterana i ratnih vojnih invalida u normalnim zemljama na svaki način povlašćena i da tako mora biti i u Srbiji, kao i da bi kao predsednik inicirao zakon koji bi sistemski rešio njihov položaj.
"Kao predsednik snažno ću se zalagati da se ispravi nepravda tih ljudi, koji su krvarili pod našom zastavom. Zato ću imati posebnog savetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za pitanje veterana", istakao je Jeremić tokom razgovora sa predstavnicima Pokreta veterana Srbije, saopštio je Jeremićev izborni štab.

"Pitanje odnosa prema njima je pitanje odnosa u jednom društvu. Kao predsedniku i vrhovnom komandantu vojske to će mi svakako biti prioritet", rekao je Jeremić.
Kako je navedeno u saopštenju, predsednik Pokreta veterana Srbije, Željko Vasiljević, rekao je da je počastvovan što je Jeremić saslušao probleme ove populacije i iskazao izrazito razumevanje za odnos koji država i društvo imaju prema njima.
"Kao čovek koji je obišao svet i poznaje situaciju u celom svetu i zna kakav je odnos srećnih država prema svojim veteranima, ratnim vojnim invalidima i članovima porodica palih boraca, danas smo se dogovorili da se takva pravila i takva praksa primeni i u Srbiji", istakao je Vasiljević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.