JEREMIĆ: SRBI, NE IZLAZITE NA IZBORE

Izvor: Kurir, 09.Nov.2010, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEREMIĆ: SRBI, NE IZLAZITE NA IZBORE

BEOGRAD - Srbi, ne izlazite na izbore! Ovako bi ukratko glasila preporuka ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića kosovskim Srbima o izlasku na predstojeće izbore na KiM 12. decembra. Jeremić je podsetio da će Vlada konačnu odluku o izlasku na izbore doneti u četvrtak, ali

BEOGRAD - Srbi, ne izlazite na izbore!

Ovako bi ukratko glasila preporuka ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića kosovskim Srbima o izlasku na predstojeće izbore na KiM 12. decembra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Jeremić je podsetio da će Vlada konačnu odluku o izlasku na izbore doneti u četvrtak, ali da se nisu stekli uslovi da Srbi na njima učestvuju.

- To svakako ne znači da prejudiciram bilo kakvu odluku - naglasio je šef diplomatije.

Predsednik Boris Tadić ipak će sačekati odluku Vlade.

- Vlada će doneti svoj stav, a ja ću se onda izjasniti - istakao je Tadić.

Izjavu ministra s rezervom su dočekali socijalisti, uz napomenu da su pogrešno intrepretirani, te da nikad nisu javno pozvali Srbe da izađu na izbore.

Predsednik IO Branko Ružić smatra da izlazak Srba na izbore nije ni lično ni partijsko pitanje, već državno.

- Vlada će uskoro doneti jedinstvenu odluku i jasnu preporuku kosovskim Srbima. Svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje - uveren je Ružić.

Suzana Grubješić iz G17 misli da ne postoje uslovi za učestvovanje na izborima, ali i da Vlada ne može da zabrani nijednoj stranci da na tim izborima učestvuje. Aleksandra Jerkov kaže da je stav LSV da će neizlazak na izbore još više odmoći kosovskim Srbima.

Politički direktor SPO Aleksandar Jugović kaže da će njihova stranka učestvovati na kosovskim izborima.

- Smatramo da je ovo nacionalno pitanje prvog reda i zbog toga smo doneli takvu odluku. Niko ne može da brani Srbima da se bore za svoja prava koja su im ugrožena - zaključuje Jugović.

Ivanović: Vuk je u pravu

Za Olivera Ivanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za KiM, izjava ministra Jeremića je očekivana.

- Ministar je potpuno u pravu, jer se za ovo kratko vreme ništa nije promenilo - ističe Ivanović.

Nojkić: Na izbore masovno!

Ranđel Nojkić, predsednik PO SPO, poručuje da će Srbi, bez obzira na stav Vlade i ministra, na izbore izaći masovno.

- Stav nas u Kosovskom Pomoravllju jeste da na izbore izađemo jer je to jedini način da utičemo na donošenje odluka. Nadamo se da će se stav Vlade razlikovati od ministrovog - kaže Nojkić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.