Izručite Luku Bojovića Srbiji

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izručite Luku Bojovića Srbiji

Smatramo da pripadnicima „zemunskog klana“ treba da se sudi kod nas, kaže Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde

MADRID - Počinju pregovori!

Srpska delegacija Ministarstva pravde i Republičkog javnog tužilaštva počeće sutra u Madridu pregovore sa španskim kolegama o izručenju vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića i njegovih saradnika Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića. Na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << srpske delegacije su ministarka pravde Snežana Malović i državni sekretar Slobodan Homen, dok su na španskoj strani ministar pravde Alberto Ruiz Galjardon i španski državni tužilac Edvardo Tores Dulse. U našoj delegaciji je republički javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac, a naknadno bi trebalo da stigne i specijalni tužilac Miljko Radisavljević.

- Razgovaraćemo o predmetima koje protiv Bojovića, Milisav­ljevića i Petrića vode pravosudni organi dveju država, kao i o krivičnim delima koja su počinili dok su bili u bekstvu. S obzirom na to da postoji ozbiljna sumnja da su pripadnici „zemunskog klana“ upravo u Madridu ubili Milana Jurišića Jureta, razgovaraćemo i o tom slučaju, kao i o tome gde će za to delo biti procesuirani. Smatramo da oni treba da budu izručeni kako bi im se kod nas sudilo - rekao je državni sekretar Slobodan Homen.

S obzirom na to da su uhapšeni s velikom količinom novca, srpsko pravosuđe posebno zanima od čega su živeli u Španiji i kojom imovinom su raspolagali.

- Razmotriće se i mogućnost zaplene njihove imovine u Španiji, ukoliko se utvrdi da ona postoji, kao i da li ona može nakon oduzimanja da pri­padne Republici Srbiji - rekao je Homen.

Marija Kordić

Optužen u Srbiji

Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić u Španiji su optuženi za posedovanje oružja, falsifikovanje dokumenata, organizovani kriminal i opiranje hapšenju.

Luka Bojović optužen je u Srbiji za ubistva Branka Jeftovića Jorge, pokušaj ubistva Zorana Nedovića Šoka, kad je ubijen njegov telohranitelj Milutin Jovičić, i pokušaj ubistva Andrije Drašković, kad je takođe stradao telohranitelj Dejan Živančević.

Zahtev na 1.800 strana

- Poznato je da smo Špancima uputili zahtev za ekstradiciju uhapšenih na više od 1.800 strana. U potpunosti smo spremni za to izručenje, kao i za suđenje optuženima, koji se smatraju najopasnijim ubicama - kazao je Slobodan Homen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.