Izraelski plan aneksije je agresija protiv Palestinaca

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 22:21

"Izraelski plan aneksije je agresija protiv Palestinaca"

Organizacije Hezbolah i palestinski Hamas ocenili su danas da je plan Izraela o aneksiji delova Zapadne obale "agresija protiv palestinskog naroda".

Oni su pozvali na jedinstvo kako bi mu se suprotstavili.

Lider islamskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije je poslao pismo vođi Hezbolaha Hasanu Nasralahu u kojem je naveo da je palestinska stvar suočena "s ozbiljnim opasnostima", sudeći po saopštenju koje je objavila ta libanska organizacija.

Izraelski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će anektirati oko 30 procenata okupirane Zapadne obale su skladu sa bliskoistočnim planom predsednika SAD Donalda Trampa koji uveliko favorizuje Izrael i koji su Palestinci odbacili.

Međutim, taj potez je odložen u vreme kada se Izrael suočava s novim širenje zaraze korona virusom i čeka odobrenje Vašingtona.

Ta zemlja je takođe suočena s protivljenjem međunarodne zajednice i nekih svojih najbližih saveznika.

"Palestinski narod je sposoban da se suproststavi tom planu", navedeno je u saopštenju Hezbolaha uz poziv arapskim i muslimanskim zemljama i "slobodnom narodu sveta da brzo zaustavi nastavak agresije okupatora protiv palestinskog naroda".

I šiitski Hezbolah i sunitski Hamas nekoliko puta su ratovali s Izraelom u poslednjim decenijama.

SAD i Evropska unija smatraju obe organizacije terorističkim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hezbolah i Hamas: Agresija protiv palestinskog naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020

Libanska šiitska paravojna organizacija Hezbolah i palestinski Hamas ocenili su danas da je plan Izraela o aneksiji delova Zapadne obale "agresija protiv palestinskog naroda" i pozvali na jedinstvo u cilju borbe protiv tog plana...Lider Hamasa Ismail Hanije uputio je pismo vođi Hezbolaha Hasanu Nasralahu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.