Izgradnja stanova u Ovči za izbegle  u junu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja stanova u Ovči za izbegle u junu

Raspisivanje nabavke za izbor izvođača radova na izgradnji 250 stanova u Ovči, namenjenih izbeglima iz BiH i Hrvatske, očekuje se u narednih deset dana, dok je početak izgradnje planiran za jun.

Nabavka će biti objavljena na sajtu Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru www.piu.rs, saopšteno je danas.

Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova, u okviru osmog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, očekuje se u maju, početak izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << planiran je za jun, a rok za izgradnju 250 stambenih jedinica u naselju Ovča je 420 dana.

Stanovi su namenjeni izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji žive na teritoriji Srbije.

Do sada je u okviru ovog Programa već stambeno zbrinuto 235 korisničkih porodica u Ovči, a korisnici tih stanova useljeni su marta 2018. godine.

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru saopštila je da je ukupno 3.300 izbegličkih porodica dobilo neku vrstu pomoći.

Do sada je useljeno 20 zgrada u 17 jedinica lokalne samouprave, odnosno 807 izbegličkih porodica.

Do kraja marta biće useljeno još 198 korisničkih porodica u Kikindi, Somboru, Užicu, Odžacima, Žabarima, Požarevcu, Svilajncu, Valjevu i Krupnju i Malo Crniće.

U toku je izgradnja još 563 stana i oni će biti završeni i useljeni u 2020. godini.

Takođe, planirana je izgradnja još 958 stanova u 18 opština na teritoriji Republike Srbije, a stanovi će biti useljeni 2021. godine.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za 7.629 izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije, odnosno 22.443 korisnika prema sredstvima donacije u ovom trenutku.

Program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstva, izgradnju stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća i kupovinu stanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.