Izgoreo restoran na Avali

Izvor: Studio B, 16.Feb.2012, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo restoran na Avali

Spomenik kulture, Mitrovićev dom koji se nalazi pored Tornja na Avali potpuno je izgoreo u noćašnjem požaru.

Povređenih nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Uzrok požara još nije poznat.

Vatra je prvo zahvatila krov. Kako nezvanično saznajemo, čuvari na Avali, pre nego su ugledali plamen, čuli su da je nešto puklo iz pravca restorana. Kada su prve vatrogasne ekipe stigle, sva tri nivoa Mitrovićevog doma već su bila buktinja, a krov se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obrušio.

Vatrogasci su morali pažljivo da priđu restoranu jer se pretpostavljalo da unutra ima nekoliko plinskih boca. Cele noći više od dvadeset vatrogasaca iz stanica Voždovac i Rakovica borilo se sa vatrom.

Inače, ovaj restoran je prvi planinarski dom u Srbiji, izgrađen je početkom 20. veka za potrebe čuvara šuma. Ime je dobio u znak pažnje prema dr Dušanu Mitroviću, čuvenom beogradskom planinaru.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.