Izbori u Bavarskoj, posledice po Merkel nepredvidljive

Izvor: B92, 14.Okt.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Bavarskoj, posledice po Merkel nepredvidljive

Berlin -- Građani nemačke pokrajine Bavarske danas glasaju na izborima.

Reč je o izborima na kojima se očekuje da će do sada dominatna konzervativna Hrišćansko-socijalna unija (CSU) doživeti neuspeh, a čije su posledice nepredvidljive po vladu nemačke kancelarke Angele Merkel, ocenjuje AP.

Američka agencija navodi da oko 9,5 miliona ljudi ima pravo da bira vlast u Minhenu, gde je CSU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao važan, ali često neugodan partner Merkelove, 51 godinu u proteklih 56 imala apsolutnu većinu.

Ankete sugerišu da će CSU ovog puta izgubiti tu većinu u najvećoj meri, možda čak toliko da će joj ovo biti najgori izborni rezultati od onih u 1950-im.

Agencija napominje da deluje da CSU, koja je zauzela tvrdokoran stav prema migracijama, gubi podršku i levičarski i desničarski nastrojenih glasača, dok partija Zelenih prikuplja glasove liberalnih glasača, a najveći konkurent CSU, tvrdokorna desničarska Alternativa za Nemačku (AfD), računa na mesta u parlamentu.

Kako je Dojče vele napomenuo u subotu, ukoliko padne lokalna vlast demohrišćana i Zelenih, jesen će za kancelarku zbilja biti olujna.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u Bavarskoj, kakve su posledice po Merkel?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2018

Građani nemačke pokrajine Bavarske danas glasaju na izborima na kojima se očekuje da će do sada dominatna konzervativna Hrišćansko-socijalna unija (CSU) doživeti neuspeh, a čije su posledice nepredvidljive po vladu nemačke kancelarke Angele Merkel, ocenjuje AP...Američka agencija navodi da...

Nastavak na Vesti-online.com...

AP: Izbori u Bavarskoj, posljedice po Merkel nepredvidljive

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2018

BERLIN - Građani njemačke pokrajine Bavarske danas glasaju na izborima na kojima se očekuje da će do sada dominatna konzervativna Hrišćansko-socijalna unija (CSU) doživjeti neuspjeh, a čije su posljedice nepredvidljive po vladu njemačke kancelarke Angele Merkel, ocjenjuje AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Minhen Angeli zadaje brige

Izvor: Večernje novosti, 14.Okt.2018

U Bavarskoj izbori koji mogu da promene političku sliku Nemačke. Najava vrlo loših rezultata vladajućeg CSU ŽITELjI nemačke pokrajine Bavarske, njih 9,5 miliona sa pravom glasa, u nedelju su izašli na izbore na kojima se očekivalo da do sada dominantna konzervativna Hrišćansko-socijalna...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.