Izbori će biti održani i na KiM

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbori će biti održani i na KiM"

Beograd -- Predstavnici tri opštine sa severa Kosova dobili uveravanja od predsednice parlamenta da će lokalni i parlamentarni izbori biti raspisani i na teritoriji KiM.

Predsednica Skupštine Slavice Đukić Dejanović "nam je dala duboko uverenje da će i lokalni i parlamentarni izbori biti raspisani na teritoriji cele Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju", rekao je predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović nakon sastanka u Beogradu.

Na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako komentariše stavove međunarodne zajednice da je raspisivanje izbora na Kosovu u organizaciji Beograda suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, on je rekao da to pitanje nije jasno definisano u tom dokumentu.

Božović je dodao da će Republička izborna komisija o organizovanju izbora na Kosovu razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice.

On je rekao i da lokalni izbori neće biti raspisani "u opštinama koje su još u mandatu", kao što su Leposavić i Kosovska Mitrovica.

Sastanku su, osim Božovića, prisustvovali predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić, njegov zamenik Ljubomir Radović i predsednik Skupštine opštine Leposavić Slavko Stefanović.

Predsednik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Babincev ranije je saopštio da se danas neće sastati s predsednicom parlamenta, zato što je Žandarmerija uklanjala barikade na severu Kosova i što o lokalnim izborima na Kosovu ne treba da razgovaraju samo zvaničnici sa severa, već i oni južno od Ibra.

Stefanović je ranije danas rekao za B92 da će tema razgovara biti nedavnao održani referendum na severu Kosova i to da li će parlamentarni i lokalni izbori biti raspisani i na Kosovu.

"Odnećemo naše izveštaje sa referenduma i ukazaćemo kakvi su rezultati bili na tom referendumu i videćemo njeno mišljenje šta i kako dalje. Čućemo i njeno mišljenje da li će izbori na severu Kosova biti raspisani ili ne, u kojim opštinama, da li će biti lokalni ili samo parlamentarni izbori”, kaže on.

Prema njegovim rečima, Srbi koji su danas došli kod predsednice Skupštine nemaju konačan stav o svim tim pitanjima. Oni su, kako kaže, kod Đukić Dejanovićeve došli da čuju njeno mišljenje i istovremeno da insistiraju na tome da izbori budu raspisani i na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.