Izbegavati sunce, uzimati tečnost i laganu hranu!

Izvor: Prva.rs, 11.Avg.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegavati sunce, uzimati tečnost i laganu hranu!

Dr Macura je savetovala nošenje boce sa vodom, uzimanje vitamina i kontrolu arterijskog krvnog pritiska.
Portparol Hitne pomoći je upozorila da posebno hronični bolesnici i starije osobe ne bi trebalo duže da stoje na nogama i savetovala veliki oprez na kupalištima i u saobraćaju.
Kada su visoke temperature vazduha, savetuje se izbegavanje boravka na suncu u periodu kada je najveća vrućina od 10 do 17 časova, uzimanje voća i povrća i pet obroka dnevno.
Hroničnim bolesnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << savetuje se uredno lečenje i terapija, a u slučaju pojave tegoba, pogotovu kod srčanih bolesnika, kada se osete bolovi u grudnom košu, potrebno je obustaviti svaki napor i potražiti savet lekara.
Kada su visoke temperature vazduha, savetuje se boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, nošenje lagane i komotne odeće i šetnje ujutro i uveče.
Lekarima su se tokom protekle noći u Beogradu najčešće obraćale gotovo sve vrste hroničnih bolesnika, a najčešće astmatičari, srčani i psihijatrijski pacijenti, rekla je dr Macura.
U Srbiji će danas, prema prognozi meteorologa, tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, s najvišom dnevnom temepraturom do 34 stepena, koliko će biti i u Beogradu.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS VRELIH 34 STEPENA: Bežite od sunca i nikud bez flašice s vodom

Izvor: Kurir, 11.Avg.2014

Portparolka Hitne pomoći upozorava da posebno hronični bolesnici i starije osobe ne bi trebalo duže da stoje na nogama i savetovala veliki oprez na kupalištima i u saobraćaju..BEOGRAD - Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, lagana ishrana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno...

Nastavak na Kurir...

JOŠ JEDAN PAKLENI DAN U SRBIJI: Izbegavajte sunce i uzimajte što više tečnosti!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2014, 08:36

Portparol Hitne pomoći je upozorila da posebno hronični bolesnici i starije osobe ne bi trebalo duže da stoje na nogama i savetovala veliki oprez na kupalištima i u saobraćaju ..Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, lagana ishrana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.