Istraživačima 60 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživačima 60 miliona dinara

Fond za inovacionu delatnost pokrenuo je danas novi program namenjen istraživačima "Dokaz koncepta", sa ukupnim budžetom od 60 miliona dinara, a objavljen je i novi javni poziv za dodelu inovacionih vaučera.

Kroz "Dokaz koncepta" istraživači iz naučnoistraživačkih organizacija mogu da dobiju mentorsku i finansijsku podršku u iznosu do 2,4 miliona dinara kako bi utvrdili tehničke karakteristike i tržišnu primenu novog proizvoda, procesa ili tehnologije koji razvijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u svom istraživanju.

Svi zainteresovani istraživači mogu podneti prijavu do 18. novembra, posredstvom portala Fonda za inovacionu delatnost. Fond za inovacionu delatnost raspisao je danas i javni poziv za dodelu inovacionih vaučera, a preduzeće može iskoristiti maksimalno 800.000 dinara po inovacionom vaučeru, kojim se pokriva do 80 odsto ukupnih troškova usluge. Javni poziv je otvoren do utroška izdvojenih sredstava koja za ovaj javni poziv iznose 60 miliona dinara, a dodeljuju po redosledu pristiglih prijava.

Od 2017. godine do danas, Fond je odobrio 330 inovacionih vaučera za 296 preduzeća, u ukupnom iznosu od 210 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.