Finansijska i mentorska podrška za istraživače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijska i mentorska podrška za istraživače

Istraživači kojima je potrebna podrška da dokažu da će iz istraživanja nastati novi proizvod za kojim postoji potreba na tržištu od danas imaju na raspolaganju novi program Fonda za inovacionu delatnost - Dokaz koncepta.

Reč je o novom programu namenjenom istraživačima, a na današnjoj konferenciji, osim tog programa, objavljen je i javni poziv za dodelu inovacionih vaučera.

Kroz program Dokaz koncepta istraživači iz naučnoistraživačkih organizacija mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da dobiju mentorsku i finansijsku podršku u iznosu do 2.400.000 dinara kako bi utvrdili tehničke karakteristike i tržišnu primenu novog proizvoda, procesa ili tehnologije koji razvijaju u svom istraživanju, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani istraživači mogu podneti prijavu do 18. novembra, putem portala Fonda za inovacionu delatnost.

Mogu se prijaviti projekti iz svih oblasti nauke i tehnologije, uključujući i društveno-humanističke i umetnost, od strane naučnoistraživačih organizacija i svih akreditovanih za ovu delatnost, uključujući i privatne. Ukupan budžet za podršku iznosu 60 miliona dinara.

Fond za inovacionu delatnost raspisao je danas i javni poziv za dodelu inovacionih vaučera. Inovacioni vaučeri namenjeni su malim i srednjim preduzećima za usluge naučnoistraživačkih organizacija u rešavanju i tehničkih ili tehnoloških problemh na u poslovanju.

Preduzeće može iskoristiti maksimalno 800.000 dinara po inovacionom vaučeru, kojim se pokriva do 80 odsto ukupnih troškova usluge.

Javni poziv je otvoren do utroška opredeljenih sredstava, budući da se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava, koja za ovaj javni poziv iznose 60 miliona dinara.

Inače, od 2017. do danas, Fond je odobrio 330 inovacionih vaučera za 296 preduzeća, u ukupnom iznosu od 210 miliona dinara.

Današnjoj konferenciji prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fonda za inovacionu delatnost, Fonda za nauku, fakulteta....

Sredstva za realizaciju ova dva javna poziva u iznosu od 120.000.000 dinara obezbeđena su iz budžeta Vlade Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kroz „Projekat unapređenja konkurentnosti i zapošljavanja“ (sporazum o zajmu Republike Srbije sa Svetskom bankom).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.