Interpol preuzima PUTINOV GENERAL! Amerikanci u strahu, smišljaju PLAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interpol preuzima PUTINOV GENERAL! Amerikanci u strahu, smišljaju PLAN

Imenovanje general-majora ruske policije Aleksandra Prokopčuka za šefa Interpola "slično je stavljanju lisice da bude zadužena za kokošinjac", saopštila su četiri američka senatora.

Pozicija šefa Interpola ostala je upražnjena nakon što je bivši šef Meng Hongvej pritvoren u svojoj domovini Kini, dok se ne završi istraga o korupciji. Novi predsednik bi trebao biti izabran sutra u Dubaiu. Američki zakonodavci su u međuvremenu pokrenuli kampanju odvraćanja delegata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz drugih zemalja da ne glasaju za ruskog kandidata.

.@SenatorShaheen, @marcorubio, @chriscoons, and I oppose Russian leadership of Interpol. Russia routinely abuses Interpol for the purpose of settling scores and harassing political opponents, dissidents, and journalists. Read our full statement here: https://t.co/1GpKqcI9An

— Senator Roger Wicker (@SenatorWicker) November 19, 2018

Republikanci Rodžer Viker i Marko Rubio, zajedno sa svojim kolegama iz Demokratske stranke Žan Šašini i Kris Kons, tvrde da Moskva "rutinski zloupotrebljava" Interpol, koristeći ga za "nameštanje rezultata i uznemiravanje političkih protivnika, disidenata i novinara". Bez pružanja konkretnih dokaza ili primera, takođe su saopštili da bi predsedavanje Rusije omogućilo da "uznemiri kritičare" koji žive u inostranstvu i da "pomogne drugim autoritarnim režimima".

Sva četiri senatora su poznata po svojim stavovima "jastreba" u spoljnoj politici, te su stalno forsirali antirusku agendu. Naime, oni su više puta tražili strožije sankcije protiv Moskve i radili na ograničenjima za ruske zvaničnike.

The General Assembly is INTERPOL’s supreme governing body. Here's how it works. #INTERPOLGA pic.twitter.com/zP1XEOlZ6Z

— INTERPOL (@INTERPOL_HQ) November 19, 2018

Senator Rubio redovno napada predsednika Vladimira Putina u govorima i medijima, nazivajući ruskog presednika "daviteljem" i "gangsterom".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je pozive američkih senatora da se ne podrži Prokopčuk, te ih nazvao "očiglednom intervencijom u procesu glasanja" i pokušajem vršenja pritiska na Interpol.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.