Podrška SAD kandidatu Južne Koreje za predsednika Interpola

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška SAD kandidatu Južne Koreje za predsednika Interpola

Šef američke diplomatije Majk Pompeo izjavio je da SAD "čvrsto podržavaju" južnokorejskog kandidata za mesto predsednika Međunarodne kriminalističke policije - Interpola, prenela je agencija Frans pres.

"Pozivamo sve nacije i organizacije koje su deo Interpola i poštuju vladavinu prava da izaberu predsednika sa integritetom. Mislimo da je to južnokorejski kandidat", naveo je Pompeo.

Američki Savet za nacionalnu bezbednost naveo je ranije danas da podržava Južnokorejca >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Kim Džong-Janga, koji je i vršilac dužnost predsednika Interpola posle ostavke Kineza Meng Hongveja pošto je Peking saopštio da je on pod istragom, javila je agencija AP.

U trci je ruski policijski general Aleksandar Prokopčuk, za kojeg kritičari Kremlja kažu da je blizak predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Kremlj je danas osudio apel američkih senatora da delegati Interpola glasaju protiv ruskog kandidata smatrajući da je to vid mešanja u izbore jedne međunarodne organizacije.

Četiri američka senatora pozvala su delegate Interpola da odbace kandidaturu Prokopčuka.

U Dubaiju je u toku Generalna skupština Interpola na kojoj treba da bude izabran novi predsednik Interpola čije je sedište u Lionu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.