Internet svim školama za godinu dana (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2021, 16:37

Internet svim školama za godinu dana (AUDIO)

Pandemija je pokazala da se bez interneta više ne može organizovati poslovanje, poslovni sastanci iz sala su premešteni u virtuelni prostor, a kompanije širom sveta morale su da za brojne zaposlene organizuju rad od kuće i koriste nove digitalne alate i kanale komunikacije.

Iz Fondacije Registar nacionalnog internet domena Srbije navode da je kriza ubrzala digitalizaciju, te da je razvoja digitalne ekonomije sada primaran, kako bi se internet prostor iskoristio za potrebe zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i društva.

Milan Dobrijević, pomoćnik ministra za telekomunikacije je rekao da su na polovini projekta "Povezane škole" kojim će svi nastavnici i učenici dobiti siguran, brz i realan pristup Internetu pa će kaže, do proleća iduće godine sve škole u Srbiji sa više od 5 učionica imati pristup lokalnoj mreži.

Internet je postao nezamenljiv deo života i rada a sada su u fokusu i upravljanje njime, bezbednost podataka i razvoj digitalne ekonomije.

Tokom naredne godine, kažu u Ministarstvu, fiksna mreža tj. internet treba da stigne do 2 hiljade ruralnih naselja odnosno do oko 200 hiljada domaćinstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.