Ilić: Građani primorani da se obavežu da će glasti za Vučića

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Građani primorani da se obavežu da će glasti za Vučića

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić optužio je vlast da primorava zaposlene u ministarstvima, ustanovama i preduzećima da se obavežu da će glasati za predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.
Velimir Ilić je na konferenciji za novinare rekao da stranački aktivnisti, kako bi obezbedili "sigurne glasove" traže od građana i brojeve mobilnih telefona navodeći da su u obavezi i da ih vode na birališta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi bili sigurni u ishod glasanja.

Ilić je zapito i ko plaća stotinak autobusa koji svakodnevno prevoze građane, "koji ne znaju ni gde ni zašto idu" a za potrebe Vučićeve kampanje.
Rekao je da očekuje drugi krug predsedničkih izbora i da će to najverovatnije, po odluci vlasti, biti na Uskrs.
"Neko ko oseća da gubi vlast, koristi sve moguće metode da bi pobedio", rekao je Ilić, čija stranka je podržala predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.
Rekao je i da je od tada izložen izmišljotinama i napadima "u nekim novinama".
Ilić je rekao i da su se takvi napadi dešavali pošto je premijer posetio te medije a najavio je da će ih njegov advokatski tim tužiti.
Zatražio je od Vučića i da podnese ostavku i prestane da zloupotrebljava državnu funkciju u predsedničkoj kampanji.
Ponovio je da overavanje potpisa podrške kod notara predstavlja veliki problem za opozicione kandidate i zatražio od nadležnih da reše problem.
Pored toga, naveo je da za izgradnju deonice auto-puta Surčin-Obrenovac nije bio raspisan tender, dodavši da se na isti način rade i drugi veliki insfrastruktuni projekti.
Ilić je zatražio da nadležni utvrde zašto je došlo do toga kao i da tender za taj put ipak bude raspisan.
Rekao je i da je nadležnima poslao fotografije ministra Zlatibora Lončara s pripadnmicima "Zemunskog klana" i da ima još tih fotografija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.