Iguman Sava Janjić: Srbi bi nestali podelom KiM

Izvor: Mondo, 17.Feb.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iguman Sava Janjić: Srbi bi nestali podelom KiM

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić smatra da bi podelom Kosova i Metohije svi izgubili, da bi Srbi nestali nestali iz Pokrajine, a Balkan postao bure baruta.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Manastir Visoki Dečani

On je to napisao na svom Twitteru i ocenio da je pomirenje preduslov za svako dugoročno rešenje.

"Međunarodni projekat multietničkog Kosova bi propao i umesto njega postao model za stvaranje etnički čistih država. Balkan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bi ponovo postao bure baruta. Dijalog mora da se nastavi i da bude fokusiran na dostignuća u oblasti vladavine prava, zaštiti manjina, nasleđe, povratak izbeglica, garanciju privatne svojine, napuštanja govora mržnje", napisao je iguman Sava.

Decenija samoproglašene nezavisnosti Kosova

Kako je kazao, građani zapadnog Balkana moraju da žive zajedno i čuvaju zajedničko nasleđe ukoliko žele da budu viđeni kao pouzdani partneri EU u budućnosti.

"Nadam se da će lideri to shvatiti", napisao je Janjić.

Vučić: Za Kosovo postoji nekoliko modela

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Iguman Sava:Podelom KiM svi gube, Srbi bi nestali iz pokrajine

Izvor: Večernje novosti, 17.Feb.2018

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić smatra da bi podelom Kosova svi izgubili, da bi Srbi nestali nestali iz Pokrajine, a Balkan postao bure baruta Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić smatra da bi podelom Kosova svi izgubili, da bi Srbi nestali nestali iz Pokrajine,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.