IVO SANADER HTEO DA SE PREDA?!

Izvor: Kurir, 12.Dec.2010, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVO SANADER HTEO DA SE PREDA?!

BEČ- Brat bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, Miroslav, tvrdi da je nekadašnji šef Vlade Hrvatske hteo da se preda.

On je, u izjavi bečkom dnevniku "Kurir", objasnio da je u petak krenuo, njegovim kolima, sa Ivom Sanaderom iz Tirola u Hrvatsku.

Prema Miroslavu, Ivo je napustio u četvrtak Hrvatsku pošto je morao da višednevni službeni put. Nakon što je raspisan nalog za hapšenje Ivo Sanader je, po rečima brata, želeo da se vrati u Hrvatsku i preda vlastima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Jedan od njegovih advokata trebalo je da ga preuzme u Austriji. Braća su krenula kolima do zakazanog odredišta, ali je austrijska policija predupredila dobrovoljnu predaju Sanadera, pa advokat nije ni mogao da razgovara sa svojim klijentom.

Njegov advokat Verner Supan potvrdio je, nakon što je sudija u Salcburgu odredio dvonedeljni pritvor pred ekstradiciju da Sanader želi da se stvari razjasne što pre.

On je naglasio da njegov klijent želi da istakne da se nije nalazio u bekstvu već na putu natrag u Hrvatsku, te da su njegovi advokati u Hrvatskoj bili u kontaktu s njim i pripremali su termin za saslušanje.

Bivši predsednik Hrvatske Stijepan Mesić, u izjavi bečkom dnevniku "Prese", istakao je, u vezi slučaja ranijeg šefa vlade, da ko želi pravnu državu mora snositi i posledice.

"Svi su pred zakonom isti, bez izuzetka", podvukao je on.

"Ako se jedan bivši premijer nalazi pred sudom onda će to štetiti ugledu Hrvatske u inostranstvu", dodao je Mesić za čiji mandat je Sanader predvodio vladu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.