I Pahor razgovara s obaveštajcima o navodnom prisluškivanju

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Pahor razgovara s obaveštajcima o navodnom prisluškivanju

Slovenački predsednik najavio je da će razgovarati sa šefom obaveštajne službe koji je obavestio vladu da su hrvatski agenti prisluškivali slovenačke zvaničnike

"O tome s direktorom naše obaveštajne službe nisam imao prilike govoriti, a o onome što je juče rekao vladi razgovaraćemo iduće nedelje kako bih doznao o čemu se radi", izjavio je Borut Pahor novinarima.

On je ponovio da će Hrvatska pre ili kasnije implementirati odluku arbitara, što želi i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Slovenija, prenosi Hina.

"Ali se ujedno nadam da svi ovi zapleti neće poljuljati spremnost obeju strana da do označavanja granice i njenog poštovanja dođe na miran način", istakao je.

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je u četvrtak da je "zabrinut za odnose s Hrvatskom" pošto je saznao da je hrvatska obaveštajna služba snimala komunikaciju između slovenačke zvaničnice u ministarstvu spoljnih poslova Simone Drenik i tadašnjeg slovenačkog arbitra u arbitraži Jerneja Sekoleca.

"S jedne smo strane zadovoljni što naša SOVA dobro radi, ali može biti zabrinjavajuće ako je to način delovanja u Evropskoj uniji i ako je to odnos između država koje bi trebalo da budu prijateljske", dodao je Ssarec.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.