I Pahor razgovara s obaveštajcima o navodnom prisluškivanju

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Pahor razgovara s obaveštajcima o navodnom prisluškivanju

Slovenački predsednik Borut Pahor najavio je da će razgovarati sa šefom obaveštajne službe koji je obavestio vladu da su hrvatski agenti navodno prisluškivali slovenačke zvaničnike u graničnoj arbitraži Slovenački predsednik Borut Pahor najavio je da će razgovarati sa šefom obaveštajne službe koji je obavestio vladu da su hrvatski agenti navodno prisluškivali slovenačke zvaničnike u graničnoj arbitraži. "O tome s direktorom naše obaveštajne službe nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << imao prilike govoriti, a o onome što je juče rekao vladi razgovaraćemo iduće nedelje kako bih doznao o čemu se radi", izjavio je Pahor novinarima. On je ponovio da će Hrvatska pre ili kasnije implementirati odluku arbitara, što želi i Slovenija, prenosi Hina.PROČITAJTE JOŠ - NOVI SKANDAL: Hrvatska obaveštajna služba prisluškivala zvaničnike Slovenije? "Ali se ujedno nadam da svi ovi zapleti neće poljuljati spremnost obeju strana da do označavanja granice i njenog poštovanja dođe na miran način", istakao je. Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je u četvrtak da je "zabrinut za odnose s Hrvatskom" pošto je saznao da je hrvatska obaveštajna služba snimala komunikaciju između slovenačke zvaničnice u ministarstvu spoljnih poslova Simone Drenik i tadašnjeg slovenačkog arbitra u arbitraži Jerneja Sekoleca.PROČITAJTE JOŠ - Zagreb i Ljubljana ponovo na ratnoj nozi "S jedne smo strane zadovoljni što naša SOVA dobro radi, ali može biti zabrinjavajuće ako je to način delovanja u Evropskoj uniji i ako je to odnos između država koje bi trebalo da budu prijateljske", dodao je Šarec.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pahor o potencijalnom prisluškivanju hrvatskih agenata

Izvor: Danas, 05.Apr.2019

Slovenački premijer Borut Pahor izjavio je da će iduće sedmice primiti šefa obaveštajne službe koji je u četvrtak izvestio vladu da su hrvatski agenti navodno prisluškivali slovenačke zvaničnike u graničnoj arbitraži. Članak Pahor o potencijalnom prisluškivanju hrvatskih agenata se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

SUMNJAJU DA SU IH HRVATI PRISLUŠKIVALI Slovenački predsednik najavio razgovor sa šefom obaveštajne službe

Izvor: Blic, 06.Apr.2019, 00:09

Slovenački predsednik Borut Pahor najavio je da će razgovarati sa šefom obaveštajne službe koji je obavestio vladu da su hrvatski agenti navodno prisluškivali slovenačke zvaničnike u graničnoj arbitraži.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.