Homen: Bezbednost na najvišem nivou

Izvor: B92, 17.Jan.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Bezbednost na najvišem nivou

Beograd -- Dražavni sekretar Slobodan Homen kaže da je, bez obzira na pretnje, bezbednost nosilaca najviših državnih i pravosudnih funkcija Srbije na najvišem nivou.

On je rekao da država i bezbednosne službe čine sve što je u njihovoj moći da obezbede sigurnost štićenih osoba i njihovih porodica.

"O konkretnim detaljima obezbeđenja ne mogu da govorim kako se ne bi dovela u pitanje njihova bezbednost, ali u svakom slučaju od procenjenih uslova obezbeđenje se pojačava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili smanjuje za svakog pojedinačno", naglasio je Homen.

Prema njegovim rečima, opasnost uvek postoji, ali je svakako bezbednost državnih zvaničnika mnogo bolja nego što je bila u vreme atentata na premijera Zorana Đinđića.

Bezbednosne službe se ni četvrti dan, nakon što je funkcioner MUP-a dobio SMS u kojem se upozorava na novi atentat na državni vrh Srbije - predednika Borisa Tadića, ministra Ivicu Dačića, patrijarha Irineja i direktora policije Milorada Veljovića - nisu zvanično oglasile.

Nezvanično Tanjug saznaje da se bezbednosne strukture u zemlji bave svim pismima i porukama koje nagoveštavaju ili upozoravaju na mogućnost atentata na državni vrh. Ukoliko nađu za potrebno oni će se, najverovatnije, oglasiti saopštenjem u kojem će javnosti izneti činjenično stanje.

Veljović je Tanjugu rekao da ne želi da komentariše bilo šta u vezi sa tim pretnjama, a patrijarh Irinej da je on daleko od toga, da je njegov život u ruci Božjoj i da se on tih pretnji nimalo ne plaši.

Prema pisanju pojedinih medija utvrđeno je da je SMS poslao izvesni Vuk Jovanović iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i da je Jovanovićev SMS primio šef Dačićevog kabineta Vanja Vukić.

U kabinetu predsednika Srbije juče nisu želeli da komentarišu navode koji se tiču bezbednosti šefa države, rekavši Tanjugu da je to pitanje za nadležne službe.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i Homen su izjavili da su bezbednosne službe u potpunosti angažovane na očuvanju sigurnosti visokih državnih funkcijera, kako bi normalno radili i funkcioisali.

Vuk Jovanović: Atentator je narkoman programiran da ubije predsednika

Vuk Jovanović, koji je poslao ovu poruku sa svog mobilnog telefona, javio se juče jednoj beogradskoj novinskoj redakciji tvrdeći da je mogući atentor narkoman "programiran da ubije srpskog predsednika, a da je ceo scenario zamišljen po modelu iz filma "Mandžurijski kandidat".

Jovanović je, kako se navodi, pisao i Tadiću upozorivši ga da će, nakon "slučajno sprečenog atentata" u Banjaluci, "oni ponovo udariti, ali bez pretenzija da to bude spektakularno".

Jovanović objašnjava da strane službe koje stoje iza toga namerno biraju surove momke poput narko dilera čiji je mozak poremećen i koji su svašta u stanju da urade, posebo kada su im srušene imperije u Srbiji (Šarić, Bojović, Jocić).

Upozoravajući SMS stigao je samo nekoliko dana nakon što je u sportskoj hali "Borik” u Banjaluci, dan uoči održavanja svečanosti povodom dve decenije od formiranja Republike Srpske, pronađena određena količina oružja i plastičnog eksploziva velike razorne moći.

U "Boriku” su se u tom trenutku nalazili državni vrh Srbije, Republike Srpske i zvaničnici Srpske pravoslavne crkve.

Radnik "Borika” Božidar Stanišljević je odmah priznao da je taj arsenal njegov, ali je tvrdio da je oružje bilo namenjeno prodaji.

Stanišljević je osumnjičen za terorizam i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bezbednost državnih zvaničnika na najvišem nivou

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2012

Bez obzira na učestale pretnje, bezbednost nosilaca najviših državnih i pravosudnih funkcija Srbije na najvišem nivou, kaže državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

HOMEN: BEZBEDNOST DRŽAVNIH ZVANIČNIKA NA NAJVIŠEM NIVOU

Izvor: Kurir, 17.Jan.2012

O konkretnim detaljima obezbeđenja ne mogu da govorim kako se ne bi dovela u pitanje njihova bezbednost, ali od procenjenih uslova obezbeđenje se pojačava ili smanjuje, kaže Homen..BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je danas da je, bez obzira na učestale pretnje,...

Nastavak na Kurir...

Bezbednost zvaničnika mnogo bolja nego u vreme atentata na Đinđića

Izvor: Press, 17.Jan.2012

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je juče da je, bez obzira na učestale pretnje, bezbednost nosilaca najviših državnih i pravosudnih funkcija Srbije na najvišem nivou.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.