Homen: Bezbednost na najvišem nivou

Izvor: S media, 17.Jan.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Bezbednost na najvišem nivou

Dražavni sekretar Slobodan Homen je rekao da država i bezbednosne službe čine sve što je u njihovoj moći da obezbede sigurnost štićenih osoba i njihovih porodica.

Homen: Referendum štetan po status kandidata

Homen: Ozbiljno shvatiti unošenje oružja u halu Borik

Homen: Srbija bez šefova podzemlja

"O konkretnim detaljima obezbeđenja ne mogu da govorim kako se ne bi dovela u pitanje njihova bezbednost, ali u svakom slučaju od procenjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uslova obezbeđenje se pojačava ili smanjuje za svakog pojedinačno", naglasio je Homen.

Prema njegovim rečima, opasnost uvek postoji, ali je svakako bezbednost državnih zvaničnika mnogo bolja nego što je bila u vreme atentata na premijera Zorana Đinđića.

Bezbednosne službe se ni četvrti dan nakon što je funkcioner MUP-a dobio SMS u kojem se upozorava na novi atentat na državni vrh Srbije - predsednika Borisa Tadića, ministra Ivicu Dačića, patrijarha Irineja i direktora policije Milorada Veljovića - nisu zvanično oglasile.

Nezvanično Tanjug saznaje da se bezbednosne strukture u zemlji bave svim pismima i porukama koje nagoveštavaju ili upozoravaju na mogućnost atentata na državni vrh. Ukoliko nađu za potrebno, oni će se, najverovatnije, oglasiti saopštenjem u kojem će javnosti izneti činjenično stanje.

Veljović je rekao da ne želi da komentariše bilo šta u vezi s tim pretnjama, a patrijarh Irinej da je on daleko od toga, da je njegov život u ruci božjoj i da se on tih pretnji nimalo ne plaši.

Prema pisanju pojedinih medija, utvrđeno je da je SMS poslao izvesni Vuk Jovanović iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i da je Jovanovićev SMS primio šef Dačićevog kabineta Vanja Vukić.

U kabinetu predsednika Srbije juče nisu želeli da komentarišu navode koji se tiču bezbednosti šefa države, rekavši Tanjugu da je to pitanje za nadležne službe.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i Homen su izjavili da su bezbednosne službe u potpunosti angažovane na očuvanju sigurnosti visokih državnih funkcionera, kako bi normalno radili i funkcionisali.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.