Hitna reakcija Rusije, umešana Norveška

Izvor: B92, 29.Nov.2022, 11:45

Hitna reakcija Rusije, umešana Norveška

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je pozvalo norveškog ambasadora nakon što je nekoliko ruskih državljana uhapšeno zbog korišćenja dronova.

Skoro deset Rusa uhapšeno je u Norveškoj posljednjih sedam dana jer su prekršili zabranu leta dronova ili zabranu fotografiranja objekta koji se smatraju osetljivim i čije je fotografisanje zabranjeno.

Rusija je hapšenja opisala kao politički motivisana, dok je Norveška rekla da su legalna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Hapšenja su usledila kada je Norveška pojačala mere bezbednosti zbog sumnje na sabotažu na gasovodu Severni tok ispod Baltičkog mora.

U saopštenju rusko ministarstvo spoljnih poslova navodi: "Smatramo da su presude protiv Rusa politički motivisane i da nemaju nikakve veze s načelima pravednog i nepristrasnog pravosuđa".

Nakon što je norveški ambasador obavio razgovor s Rusima oglasio se i zvaničnik norveškog ministarstva spoljnih poslova Lars Gjemble.

"Naš ambasador je iskoristio priliku da obavesti Rusiju o norveškom krivičnom zakonodavstvu", rekao je on.

"Takođe je pregledao slučajeve koji se trenutno procesuiraju na norveškim sudovima. Sastanak je protekao u dobrom tonu", kazao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.