Hegel priznao ubistvo 100 pacijenata

Izvor: B92, 30.Okt.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hegel priznao ubistvo 100 pacijenata

Bivši nemački bolničar Nils Hegel (41) priznao je ubistvo 100 pacijenata, što ga čini najvećim posleratnim serijskim ubicom u Nemačkoj.

Hegel je, kako je navedeno u izveštajima inspektora, počinio ubistva smrtonosnim injekcijama u dve nemačke bolnice.

Motiv tih ubistava bio je da impresionira kolege tako što bi oživeo pacijente kojima je ubrizgavao injekcije, preneo je BBC.

Tokom današnjeg suđenja, bivši bolničar skrivao je lice plavom fasciklom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On je ubio 36 pacijenata u bolnici u Oldenburgu i 64 pacijenta u Delmenhorstu, u periodu između 1999. i 2005. godine.

Hegel već služi kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva šest pacijenata.

On je 2015. osuđen za dva ubistva i dva pokušaja ubistva, a tokom suđenja je kazao da je namerno izazivao srčani zastoj kod otprilike 90 pacijenata u bolnici u Delmenhorstu, jer je uživao u osećaju koji ima dok ih oživljava.

Kasnije je priznao i da je ubio pacijente u Oldenburgu. Nadležni su nakon toga poveli istragu o stotinama smrtnih slučajeva u tim bolnicama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemački bolničar priznao ubistvo 100 pacijenata

Izvor: RTS, 30.Okt.2018

Nils Hegel, bivši nemački bolničar, priznao je ubistvo 100 pacijenata, što ga čini najvećim posleratnim serijskim ubicom u Nemačkoj. . Hegel je, kako je navedeno u izveštajima inspektora, počinio ubistva smrtonosnim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.