Gutović do sada zarađivao 2.000 evra za snimanje jedne epizode

Izvor: Blic, 17.Dec.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutović do sada zarađivao 2.000 evra za snimanje jedne epizode

Lane Gutović će sledeće nedelje početi da snima film “Tesna koža 5” sa Nikolom Simićem i celokupnom starom ekipom iz ovog filmskog serijala. Kako “Blic” saznaje, slavni glumac je dugo bio u dilemi da li da Šojića igra u nastavku serije “Bela lađa” ili u filmu “Tesna koža”.

Kao što to često biva, novac je pomogao da prelomi. Pošto RTS i "Košutnjak film” nisu hteli da mu povećaju honorar sa 2.000 evra za dva dana snimanja na 7.000 evra, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Gutović tražio, raskinuli su ugovor. Tako će se Lane ponovo naći u društvu Nikole Simića, Danice Maksimović, Jelice Sretenović...

Desilo se upravo ono što je producentska kuća "Gama”, koja u saradnji sa TV "Prvom” realizuje ovaj film, najavila još 3. novembra: "U 'Tesnoj koži 5’ igraće i Nikola Simić i Lane Gutović”’.

Nikoli Simiću, originalnom Pantiću, drago je što je stara ekipa na okupu. On je veoma vezan i za svoj i za Šojićev lik jer je lično uz pomoć šminkerke Cane osmislio kako njih dvojica treba da izgledaju.

Stari sukob: Pantić i Šojić iz "Tesne kože"

Na pitanje kako komentariše to što je Lane napustio "Belu lađu”, Nikola Simić je rekao:

- Ne mislim ništa o tome, to su Lanetove privatne stvari.

I dok se jedna ekipa glumaca raduje što im dolazi stari kolega, ekipa okupljena oko projekta "Bela lađa” uglavnom žali za Lanetom.

Pogotovo Aleksandar Dunić, koji mu je bio neposredni partner i u seriji odlično odigrao batlera Ćirka.

- Žao mi je što se desilo to što se desilo. Gospodin Pavić i Lane Gutović imali su plodonosnu saradnju. Ne događa se tako često da se istovremeno na zajedničkom poslu nađu jedan veliki pisac i jedan veliki glumac, ogromnih ljudskih i kreativnih potencijala, koji će da dožive stvaralački vrh u istom trenutku. Publika od svega ima neizmernu korist, a mi saradnici ogromno zadovoljstvo što smo radili i bili s tim ljudima - kaže Dunić.

Branimir Brstina

Da li će njegov lik ostati u seriji, još se ne zna, kao ni ko će mu ubuduće izdavati neobična naređenja, govoriti: "Ćirko, opet ćućoriš sa onu tvoju aspidu!” i grditi ga što je pravio "orgulje” sa "nimfomajkom”.

Umesto Laneta Gutovića, vodeća figura u seriji biće Branimir Brstina. To je potvrdio i Zoran Janković, producent. Njegova uloga tek treba da bude napisana, ali priča se da će glumiti ujaka Tihomira Stojkovića Špica, kao i u seriji "Porodično blago”. Budući da je umro Petar Kralj koji je igrao Pantića, a da je Šojić otišao iz serije, u centru novih zbivanja biće Špic i njegov ujak, a njihove dogodovštine moći ćemo da gledamo već od sredine januara, kada će se emitovati deset novih epizoda.

Branimir Brstina nije želeo da govori o svojoj ulozi u „Beloj lađi":

Siniša Pavić

- Ne mogu ništa da vam kažem, sve je još u pripremi, a inače već 15 godina ne dajem izjave

ni na koju temu jer želim da, što je više moguće, ne postojim u javnosti, osim što mi je posao takav - rekao je Brstina.

Siniša Pavić nije srećan zbog Lanetovog odlaska i nastale situacije, ali će, kako kaže, pokušati da je reši na najbolji mogući način.

- Angažovali smo jednog zaista velikog glumca, koji će biti novi nosilac radnje, a to je Branimir Brstina. Uveli smo i jedan potpuno novi lik koji će zameniti odsutnog Šojića. Brstina bi sada trebalo da bude lokomotiva serije - objasnio je Siniša Pavić.

Povezane vesti: Branimir Brstina umesto Milana Gutovića

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.