Branimir Brstina umesto Milana Gutovića

Izvor: Blic, 16.Dec.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branimir Brstina umesto Milana Gutovića

Legendarnog političara Srećka Šojića, omiljenog junaka “Bele lađe”, najgledanije domaće serije u produkciji “Košutnjak filma”, više nećemo gledati na malim ekranima. Lane Gutović: Zbogom Šojiću

Autor serije Siniša Pavić će skloniti Šojića iz serije i uvesti novog glavnog junaka. Kako "Blic” ekskluzivno saznaje, novu glavnu ulogu u "Beloj lađi” igraće Branimir Brstina.

- Lane Gutović, legendarni Šojić u seriji "Bela lađa”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u pregovorima sa RTS-om o nastavku saradnje u sledećoj sezoni postavio je finansijske uslove koje Javni medijski servis Srbije u ovim vremenima smatra neprihvatljivim - navedeno je u saopštenju.

Zatvor za političara?

Na pitanje na koji će način skloniti lik Srećka Šojića iz serije, Siniša Pavić vešto odgovara pitanjem:

- Šta mislite, šta je najprirodnije za jednog Šojića?

Naš odgovor je bio: Možda da ode u zatvor?!

Ljubitelji "Bele lađe” će odgovor morati da sačekaju do kraja januara da vide šta će se desiti.

RTS je naveo da se radi o honoraru od 7.000 evra za dva dana snimanja, odnosno 9.000 evra za tri dana snimanja po epizodi.

Gutović nije bio dostupan ni za kakve komentare, dok iz "Košutnjak filma” poručuju da se snimanje najnormalnije nastavlja. Zoran Janković, producent serije i direktor "Košutnjak filma”, za "Blic” kaže:

- Sve je još sveže, to je informacija od juče, tako da trenutno Siniša Pavić prerađuje scenario, pokušava da smisli najbolje rešenje. Za sada se ne zna ništa pouzdano, snimanje se normalno nastavlja, a u narednim danima ćemo imati više informacija - objasnio je Janković.

Inače, snimanje šestog ciklusa "Bele lađe” počelo je u sredu.

- Biće snimljeno 10 novih epizoda. Kao i u svakom ciklusu do sada, i u ovom će biti novih likova i glumaca, novih zapleta i iznenađenja. U novim epizodama gledaoci će imati prilike da uživaju već od kraja januara - rekao je Janković.

Ni reditelji serije Mihailo Vukobratović i Ivan Stefanović nisu imali odgovor na pitanje kako će se rešiti pitanje Srećka Šojića.

Novi glavni junak "Bele lađe"

- Delimično sam upućen u tu celu priču. Zvanično saopštenje RTS-a ne bih komentarisao jer je to očigledno neki nesporazum na relaciji Milan Gutović i RTS. Imam određene informacije, ali one su pomalo nejasne u ovom trenutku. Ne mogu da vam kažem pravi odgovor na tu priču, ali mi smo počeli snimanje i koliko sam informisan, autor serije Siniša Pavić ima spremno rešenje za takve okolnosti. U pitanju je nešto što nije pogubno po "Belu lađu” jer se nadamo da će serija da nastavi da živi svojim normalnim tokom. Koliko ja znam, Lanetov lik neće biti zamenjen, već bi trebalo da se otvori neka druga priča koja bi trebalo da donese novi kvalitet celoj seriji.

Pretpostavljam da će se Šojić već nekako skloniti iz serije - rekao je reditelj Mihailo Vukobratović.

Scenarista Siniša Pavić nije srećan zbog nastale situacije, ali će, kako kaže, pokušati da je reši na najbolji mogući način.

- To su stvari koje se dešavaju. Meni se takva stvar ne dešava prvi put, tako da ćemo pokušati u hodu sve da rešimo. Poslednjih sedam meseci sam radio ovaj ciklus i onda sam pred samo snimanje saznao šta se desilo. To je sada jedna vrlo delikatna situacija i veliki posao koji predstoji, a na koji nisam računao. Imam ideju kako da rešim nastalu situaciju. Dobra stvar u svemu tome je što su angažovali jednog zaista velikog glumca koji će biti novi nosilac radnje, a to je Brstina. To će biti jedan potpuno novi lik koji će zameniti odsutnog Šojića. Brstina bi sada trebalo da bude lokomotiva serije - objašnjava Siniša Pavić.

Povezane vesti: Doviđenja, Šojiću Šojić ide na odmor

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.