Gotovo svi stanovi prodati, ponosan sam!  (FOTO)

Izvor: Mondo, 05.Apr.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gotovo svi stanovi prodati, ponosan sam!" (FOTO)

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas radove na projektu Beograda na vodi, gde je istakao da je to najveće gradilište u ovom delu Evrope, kao i da će taj i svi projekti koji se sprovode u prestonici, doprineti razvoju.

Predsednik se novinarima obratio na krovu zgrade "Bela vista" u Beogradu na vodi, koja će, kaže, u junu biti useljena, jer je svih 228 stanova prodato.

U zgradi pored, "Park vju", sa 244 stanova, gotovo sve je prodato, dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Vučić.

"Ponosan sam na činjenicu da je ovo najveće gradilište u ovom delu Evrope, 1.554 radnika je danas ovde. Ponosan sam na sve što se radi u Beogradu", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

GIGANTSKI ŠOPING MOL

Vučić kaže da će šoping mol u Beogradu na vodi biti najveći u jugoistočnoj Evropi, 7,5 puta veći nego šoping mol na Ušću.

On je rekao da je budžet Grada Beograda ove godine veći za 300 miliona evra, a da je deficit sve manji.

"Beograd je sve više uređen grad, a izgradnja šoping mola će još više doprineti razvoju ekonomije", rekao je Vučić.

Dodao je da će izgradnja novog mosta koštati 70 miliona evra i da će biti pešački, biciklistički i most za metro.

On je ocenio da će šoping mol biti najveća turistička atrakcija u Beogradu i da će povećati broj turista, a da se rast svake godine udvostručuje.

On je rekao da je cilj da Beograd po turističkoj poseti dostigne Budimpeštu "jer je Beč daleko".

Vučić je istakao da će se raditi i na ulepšavanju fasada u drugih delova Beograda kao i na izgradnji kanalizacije.

U Beogradu će se prema njegovim rečima ovog leta otvoriti nove brodske linije Dunavom ka istoku Srbije.

"Jedna od velikih investicija u Beogradu biće izgradnja metroa jer svake godine broj automobila u gradu raste za 35.000", rekao je Vučić.

Dodao je da je prosečna plata u Beogradu preko 600 evra i da je daleko veća nego u siromašnim krajevima Srbije.



ZA HERCEGOVAČKU - PITAJTE NADLEŽNE


Vučić je rekao i da će pitanje ilegalnog objekta u nacionalnom parku na Kopaoniku sasvim sigurno biti rešeno reagovanjem izvršnih organa vlasti, a što se uklanjanja ilegalnih objekata u Hercegovačkoj tiče - o tome, kaže, moraju da odluče sudske vlasti.

On je na konstataciju da su prošle tri godine i da su i dalje nepoznate osobe koje su rušili objekte u Hercegovačkoj ulici, kao i da je u tom vremenu izgrađen ilegalni objekat u nacionalnom parku na Kopaoniku, i pitanje da li to pokazuje nefunkcionisanje države, rekao da će izvršni organi vlasti svakako rešiti pitanje objekta na Kopaoniku.

"Prepucavanje ko je nadležan a ko nije, imamo slučajeva koliko hoćete, ali će to pitanje svakako biti rešeno od strane izvršnih vlasti", podvukao je on.

Vučić je naglasio, da, što se pitanja rušenja u Hercegovačkoj tiče, to novinari treba da pitaju nadležne sudske organe.

"Ne mogu da se mešam u odluke suda. Ali, da ne bih bežao od odgovornosti - mislim da je neuporedivo veličanstveno čudo koje vidimo, novi grad koji nastaje u odnosu na ono što se dogodilo sa rušenjem baraka, nelegalnih objekata. Uvek sam za to da pravna država funkcioniše. Molim nadležne sudske organe da to u skladu sa zakonom rešavaju", istakao je on.

Ukazao je da sada u Beogradu imamo promenadu koja je verovatno najlepša u Evropi, dodajući da će sada biti posla oko prečišćavanja Save i Dunava, jer država želi da budu čisti kao što je Dunav čist u Beču.

Za to, kako je objasnio, biće potrebno tri do četiri godine, ali je sigurno, kako kaže, da će se u tome uspeti u najluksuznijem delu ovog projekta.

"Siguran sam da ljudi vide koliko smo uradili. Sećam se kada su nas neki kritikovali da postoji samo jedna kafana i ništa više. Pogledajte šta danas postoji. Postoji nešto što je na ponos ne samo svakom Beogarđaninu, već svakom ko dolazi u ovaj grad. Brojke dokazuju da im se više dopada ovo od zmijarnika, đubrišta, i smetlišta", rekao je on.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.