Gojković razgovarala s predsednicom parlamenta Ugande

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković razgovarala s predsednicom parlamenta Ugande

Predsednice skupština Srbije i Ugande, Maja Gojković i Rebeka Kadaga, ocenile su danas u Beogradu da saradnja dva parlamenta otvara novo poglavlje u odnosima Srbije i Ugande, zasnovano na dobrim istorijskim vezama, saopštio je kabinet predsednice srpskog parlamenta.

Kadaga, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, rekla je da Uganda želi da obnovi dobre odnose i prijateljstvo koje datira iz vremena bivše Jugoslavije i dodala da su članovi delegacije te zemlje na juče završenom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu "osetili toplinu naroda Srbije", navodi se u saopštenju.

Gojković je rekla da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri i zasnovani na prijateljstvu dva naroda i da o tome svedoči činjenica da je prošle godine obeleženo 55 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Ona je kazala da je Srbija, kako se navodi, ponosna na istoriju dobrih odnosa s Ugandom i da je na osnovu tih veza danas važno graditi prijateljstvo i svestranu saradnju.

Gojković i Kadaga su ukazale na značaj potpisivanja Memoranduma o razumevanju tokom posete Gojković Kampali u februaru, i na značaj saradnje na nivou radnih tela, posebno u oblasti spoljnih poslova, poljoprivrede, nauke, obrazovanja, turizma, navodi se u saopštenju.

Sagovornice su se založile da Srbija i Uganda uspostave jače poslovne veze, imajući u vidu brojne potencijale, i ukazale na važnost saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, turizma i kulture.

Kadaga je pozvala srpske kompanije da posete Ugandu i razmotre mogućnosti ulaganja u tu zemlju, i izrazila nadu da će biti uspostavljeni direktni letovi između dve zemlje pošto je ponovo počela sa radom avio-kompanija Ugande, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.