Glamočić:Aflatoksin vraćamo na 0,05

Izvor: B92, 12.Dec.2013, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glamočić:Aflatoksin vraćamo na 0,05

Beograd -- Ministar Dragan Glamočić najavio je da će najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu.

Ministar poljoprivede je novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovao na sednici Odbora za poljoprivredu, rekao da će u prvoj polovini 2014. godine početi rad Nacionalne referentne laboratorije za ispitivanje mleka, čime će, kako je istakao, konačno biti završen projekat započet još pre devet godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Srbija će, dobijanjem krovne državne laboratorije, moći da uspostavi sistem plaćanja sirovog mleka poljoprivrednicima na bazi nezavisne kontrole, koje druge države već imaju", naveo je Glamočić. On je precizirao da će najkasnije u aprilu biti izmenjen pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku, odnosno da će ona biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Do aprila će biti vraćena granica od 0,05 mikrograma aflatoksina u mleku

Izvor: Blic, 12.Dec.2013

Ministar poljoprivede Dragan Glamočić najavio je danas da će najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu...Glamočić je novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovao na sednici Odbora za poljoprivredu, rekao da će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.