Georgijeva jedini kandidat za direktora MMF-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Georgijeva jedini kandidat za direktora MMF-a

Međunarodni monetarni fond je saopštio danas da će se izvršna direktorka Svetske banke Kristalina Georgijeva smatrati jedinim kandidatom za mesto budućeg izvršnog direktora MMF-a, nakon što je u petak zaključen period nominacija.

Georgijeva, ekonomista iz Bugarske koju su nominovale evropske članice MMF-a, sastaće se sa Odborom izvršnih direktora MMF-a, navodi se u saopštenju Fonda, a prenosi agencija Rojters.

"Cilj Odbora je da što pre završi proces odabira i to najkasnije do 4. oktobra 2019. godine", poručuju iz MMF-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedini kandidat: Bugarska imaće svog kadar na čelu MMF-a

Izvor: B92, 09.Sep.2019

Vašington -- Bugarka Kristalina Georgijeva, sada broj dva u Svetskoj banci, jedini je kandidat za mesto šefa Međunarodnog monetarnog fonda...Georgijeva će zameniti Kristin Lagard, saopštio je MMF...Kristin Lagard je podnela ostavku na to mesto da bi preuzela vođstvo Evropske centralne banke..."Period...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.