Fudbalskom savezu tzv. Kosova preti suspenzija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalskom savezu tzv. Kosova preti suspenzija?

Fudbalski savez takozvanog Kosova mogao bi da dobije suspenziju od dve do pet godina sa UEFA i FIFA takmičenja, prenosi Kosovo Onlajn, pozivajući se na RTK.

Kako se navodi, razlog za to je pokušaj smene predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport, što je u potpunosti u suprotnosti sa preporukama UEFA i FIFA.

Dve vodeće međunarodne fudbalske institucije statutima su izričito naložile da se politika ne meša u sport, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podseća se i dodaje:

"Prema nekim izvorima, Kosovo rizikuje suspenziju od dve do pet godina, jer politički povezane osobe pokušavaju direktno da intervenišu u Fudbalskom savezu Kosova".

Eventualnom suspenzijom tzv. Kosova najveći pobednik bila bi Severna Makedonija, koja bi mogla da se nađe direktno u finalu plej-ofa D Lige nacije, pre nego što se i odigra meč između te dve selekcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.