Fitosanitarna kontroliše poreklo voća i povrća

Izvor: Studio B, 21.Maj.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fitosanitarna kontroliše poreklo voća i povrća

Fitosanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede intezivno kontroliše poreklo voća i povrća na kvantaškim i zelenim pijacama, kako bi se sprečila pojava crevnih infekcija.

Uspostavljena je puna saradnja sa kriznim štabovima, sa ciljem da se pravovremeno obaveštava stanovništvo, a posebno poljoprivredni proizvođači. Inspekcija aktivno obilazi ugrožena područja, prikuplja podatke, informiše poljoprivrednike o preporukama Instituta za javno zdravlje i nalaže sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << potrebnih mera.

Na terenu se preduzimaju mere, kako na osnovu informacija prispelih iz kriznih štabova, ali i po pozivu građana, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Fitosanitarna inspekcija je juče, na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje upozorila poljopriv redne proizvođače koji se vraćaju na svoja imanja sa kojih se voda povlači, da ne ubiraju useve koji su bili u kontaktu sa vodom iz poplavnog talasa i ne koriste ih za ishranu, sa ciljem da se spreči pojava crevnih zaraznih bolesti.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Inspekcija kontroliše poreklo voća i povrća

Izvor: Beta, 21.Maj.2014

BEOGRAD, 21. maja 2014. (Beta) - Fitosanitarna inspekcija obavlja intezivne kontrole porekla voća i povrća, kako se u prodaji ne bi pojavili poljoprivredni proizvodi koji su bili u kontaktu sa vodom iz poplavnog talasa, saopštilo je u sredu Ministarstvo poljoprivrede...Kako se navodi, u toku su kontrole...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.