Fed će opet povećati kamatnu stopu

Izvor: Capital.ba, 26.Jul.2023, 09:23

Fed će opet povećati kamatnu stopu

VAŠINGOTN – Očekuje se da će američke Federalne rezerve u srijedu saopštiti odluku o novom povećanju referentne kamatne stope, nakon dvodnevnog sastanka Federalnog komiteta za otvoreno tržište (FOMC). FOTO: investopedia Bilo bi to podizanje kamatne stope na najviši nivo u poslednje 22 godine. Fed bi takođe mogao da najavi mogućnost još jednog povećanja kamatne stope ove godine, prenosi CNN. Kamatna stopa Feda trenutno je 5,25 odsto, a spekuliše se da će njeno novo povećanje iznositi >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 0,25 procenata. Očekivano novo povećanje kamatne stope bilo bi 11. u prethodnih godinu dana. Podsetimo, Fed je posle deset uzastopnih povećanja, čiji je niz započet prošle godine, pauzirao sa podizanjem kamatnih stopa u junu. Investitori će verovatno želeti da čuju sve detalje sa satanka FOMC-a, prije svega o dinamici eventualnih budućih povećanja kamatnih stopa. Dalja monetarna politika Feda ključno će zavisiti od ekonomskih pokazatelja narednih nedelja, a situacija je i dalje nepredvidiva. Američki analitičari predviđaju tri scenarija po kojima bi Fed mogao da djeluje. To su drugo povećanje kamatne stope u septembru ili jedno povećanje u novembru, kao i opcija da povećanje kamatne stope u julu bude posljednje u ciklusu. Mogućnost završetka kampanje povećanja kamatnih stopa ima uporište zahvaljujući padu inflacije u junu na tri odsto u odnosu na 9,1 u junu prošle godine. Ministarstvo trgovine SAD objaviće u petak nove podatke o visini ličnih izdataka za potrošnju u junu. Чланак Fed će opet povećati kamatnu stopu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FED povećao kamatnu stopu za 0,25 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2023

Centralna banka SAD (FED) povećala je danas referentne kamatne stope za četvrtinu procentnog poena, uz obrazloženje da inflacija nije zaustavljena i da njen rast i dalje traje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

FED podigao kamatu na najviši nivo u poslednje 22 godine

Izvor: Danas, 27.Jul.2023, 08:50

Sistem federalnih rzervi (FED), centralna banka SAD-a, juče je donela odluku da još jednom poveća kamatnu stopu za 0,25 procentnih poena.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.