FED KUP: Srbija sa Mađarskom i Austrijom

Izvor: Mondo, 09.Jan.2015, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FED KUP: Srbija sa Mađarskom i Austrijom

Izabranice selektora Tatjane Ječmenice Jevtić boriće se sa dva tima u Evro-afričkoj zoni I na turniru u Bidimpešti u februaru na početku puta za ulazak u plej-of Svetske grupe II

Foto: Guliver/Getty images/Marco Luzzani

Da li je žreb u Budimpešti bio naklonjen srpskim teniserkama? Teško je reći, jer zapravo ne znamo ni kako funkcioniše srpska Fed kup reprezentacija... Ako je nešto dobro, to je što je Srbija žrebana u grupu u kojoj će imati samo dva rivala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Srbija će na turniru u Budimpešti, od 4. do 7. februara, igrati u grupi A, sa još samo dva tima - domaćom Mađarskom i Austrijom.

Izabranice selektora Tatjane Ječmenice Jevtić trebalo bi u borbi sa te dve selekcije obezbede prvo mesto u grupi, kako bi "ukrstile rekete" u mini plej-ofu sa najboljom ekipom grupe D, u kojoj će nastupati Belgija, Hrvatska, Izrael i Letonija.

U grupi B nastupaće velika Britanija, Ukrajina, Turska i Lihtenštajn, dok će grupu C činiti Belorusija, Portugal, Bugarska i Gruzija i pobednici te dve grupe boriće se za drugo mesto u plej-of meču za plasman u Svetsku grupu II, u aprilu.

Protivnik u plej-ofu za ulazak u Svetsku grupu II u aprilu biće ekipa koja je poražena u prvom kolu Svetske grupe II u 2015.

Srbija će, dakle, prvo igrati sa Austrijom, koja će nastupati u sastavu Patricija Majr-Ahlajtner (122. sa WTA liste), Tamira Pašek (130), Barbara Has (306) i Sandra Klemenšic (135. u dublu), a zatim i sa Mađarskom, koja je prijavila ekipu Reka-Luka Jani (290. na WTA listi), Dalma Galfi (617), Ana Bondar (652) i Fani Stolar (740. u dublu).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija sa Mađarskom i Austrijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2015

Izabranice selektora Tatjane Ječmenice Jevtić boriće se sa dva tima u Evro-afričkoj zoni I na turniru u Bidimpešti u februaru na početku puta za ulazak u plej-of Svetske grupe II...Da li je žreb u Budimpešti bio naklonjen srpskim teniserkama? Teško je reći, jer zapravo ne znamo ni kako funkcioniše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbija igra sa Madjarskom i Austrijom u Fed kupu

Izvor: Beta, 09.Jan.2015

BEOGRAD, 9. januara 2015. (Beta) - Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće u Budimpešti sa Madjarskom i Austrijom u Evro-afričkoj zoni 1, za ulazak u baraž za Svetsku grupu 2 Fed kupa, saopšteno je u petak...Srbija će igrati u Grupi A u Budimpešti, od 4. do 7. februara, sa Madjarskom i Austrijom...Ako...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.