FK: Srbija sa Mađarskom i Austrijom

Izvor: B92, 09.Jan.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK: Srbija sa Mađarskom i Austrijom

Ženska teniska reprezentacija Srbije boriće se sa Mađarskom i Austrijom za povratak u Svetsku grupu II Evrokupa od 4. do 7. februara u Budimpešti.

Da bi naše teniserke imale šanse za povratak u drugu grupu svetskog tenisa potrebno je da osvoje prvo mesto u grupi A, a potom pobede i najbolju selekciju u grupi D u kojoj se nalaze Belgija, Hrvatska, Izrael i Letonija.

Naša reprezentacija igraće u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslabljenom sastavu u prestonici Budimpešte, a boje Srbije će braniti Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić.

Krunićeva je, kao 84. na svetu, najiskusnija od svih srpskih teniserki koje će igrati za Srbiju na startu sezone u Fed kupu, dok se preostale tri sa spiska nalaze između 300. i 400. mesta na WTA listi.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović još ranije je rekla da joj se Fed kup ne uklapa ove sezone, a Jelena Janković je nagovestila isto. Pored njih dve, Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić, Vesna Dolonc i Nina Stojanović su morale da se zahvale na pozivu zbog povreda ili drugih obaveza.

U grupi B igraće Velika Britanija, Ukrajina, Turska i Lihtenštajn, dok će se u grupi C naći Belorusija, Portugal, Bugarska i Gruzija. Pobednici grupa će se takmičiti u mini plej-ofu, a bolji iz tih duela je se u aprilu boriti za plasman u Svetsku grupu II.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.