Evropska komesarka: Nećemo vraćati migrante u Srbiju

Izvor: Beta, 18.Jun.2021, 23:26

Evropska komesarka: Nećemo vraćati migrante u Srbiju

Evropska komesarka za unutrašnje poslove i migracije Ilva Johanson izjavila je danas da nema nimalo istine u navodima da Evropska unija planira da prebaci većinu migranata i izbeglica sa svoje teritorije u Srbiju."U tome nema nimalo istine, nema pogrešnije stvari od toga. Ono što mi treba da radimo je da zajednički upravljamo migracijama. Ja sam ovde da u tome pomognem, da utvrdimo kojim putevima migranti stižu u Srbiju, kako bismo radili i sa tim državama. I da bismo videli šta možemo da uradimo na povratku onih koji nemaju uslove da ostanu", rekla je Johanson za RTS.Ona je kazala da EU ne vraća ilegalne migrante u njihove zemlje porekla u onom broju koliko bi to mogla na osnovu odbijenih zahteva za azil, ali da nema u planu da ih šalje u Srbiju."Naprotiv, cilj EU je da Srbiji pomogne da se ilegalni priliv ljudi smanji", navela je Johanson.Johanson je juče prisustvovala potpisivanju Ugovora o podršci Evropske unije Srbiji u upravljanju migracijama, vrednog 2,5 miliona evra.Navodi da je to podrška za migrante koji su već u Srbiji, "da se njima pomogne, kako bi, recimo, mogli da se školuju, da budu deo društva"."I ja mislim da je fer da podržimo Srbiju u tome. Ali ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Evropska komesarka: Nećemo vraćati migrante u Srbiju

Izvor: Danas, 18.Jun.2021

Evropska komesarka za unutrašnje poslove i migracije Ilva Johanson izjavila je danas da nema nimalo istine u navodima da Evropska unija planira da prebaci većinu migranata i izbeglica sa svoje teritorije u Srbiju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.