
Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2019, 14:10 (ažurirano 02.Apr.2020.)
ENTERIJER RESTORANA KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA: Na rezervaciju se čeka i do ŠEST MESECI! (FOTO)
Evropa je ove nedelje dobila svoj prvi podvodni restoran na severnoatlantskoj obali Norveške, u kojem za obrok treba izdvojiti između 200 i 400 evra, dok se na sto čeka i do šest meseci.
Smešten u Lindesnesu, u blizini najjužnije tačke Norveške, restoran "Ander" ("Ispod") nudi svojim gostima priliku da dok večeraju kroz panoramski prozor gledaju podvodni svet "na delu".
Polovina restorana "Ander" je pod vodom, dok je drugi deo iznad nje. Dizajn ovog restorana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je takav da se savršeno uklapa u morsko okruženje. Monolitna konstrukcija restorana s betonskim zidovima debljine od čak metar leži na morskom dnu i izgrađena je da izdrži vodeni pritisak i pruži zaštitu od divljih morskih uslova.
Going 'Under': Europe’s first underwater restaurant opens in Norway on Wednesday with more than 7,000 customers booked in to eat among the fish https://t.co/EBlqDK4h45 pic.twitter.com/6J0sxehcns
— Reuters Top News (@Reuters) March 20, 2019
Enterijer restorana takođe podržava glavnu ideju arhitekata koji su kreirali restoran i pokazuje kako čvrsti i prirodni materijali mogu biti korišćeni da prikažu lepotu prirode.
Jedinstveno iskustvo uživanja u obroku u restoranu pet i po metara ispod površine već je veoma traženo. Ovaj restoran u koji može stati oko 40 ljudi svečano otvaranje imaće početkom aprila, a već ima na hiljade onlajn rezervacija, tako da se na sto čeka oko šest meseci. Samo nekoliko datuma je dostupno u septembru.
Koncept restorana nudi fiksni meni za degustaciju koji se menja s godišnjim dobima. Za večeru je potrebno izdvojiti oko 230 evra, a skoro 400 dolara ako je i vino uključeno u obrok u ovoj zemlji sa visokim porezom na alkohol.
Nastavak na SrbijaDanas.com...