
Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2019, 05:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Otvoren prvi podvodni restoran u Evropi
Evropa je ove nedelje dobila svoj prvi podvodni restoran na severnoatlantskoj obali Norveške!
Ipak, u ovaj restoran neće moći da "zavire" svi, jer za obrok treba izdvojiti između 200 i 400 evra, dok se na sto čeka i do šest meseci.
Smešten u Lindesnesu, u blizini najjužnije tačke Norveške, restoran "Ander" (Ispod) nudi svojim gostima priliku da dok večeraju kroz panoramski prozor gledaju podvodni svet "na delu", piše "Forbs".
Polovina ovog restorana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je pod vodom, dok je drugi deo iznad površine vode, a dizajn je takav da se savršeno uklapa u morsko okruženje. Monolitna konstrukcija restorana s betonskim zidovima debljine od čak metar leži na morskom dnu i izgrađena je da izdrži vodeni pritisak i pruži zaštitu od divljih morskih uslova.
Enterijer restorana takođe podržava glavnu ideju arhitekata koji su kreirali restoran i pokazuje kako čvrsti i prirodni materijali mogu biti korišćeni da prikažu lepotu prirode.
Jedinstveno iskustvo uživanja u obroku u restoranu pet i po metara ispod površine vode već je veoma traženo. Ovaj restoran u koji može da stane oko 40 ljudi, svečano otvaranje imaće početkom aprila, a već ima oko 70.000 rezervacija, tako da se na sto čeka oko šest meseci. Stolovi su već zauzeti do sredine avgusta, a samo nekoliko datuma je dostupno u septembru.
Koncept restorana nudi fiksni meni za degustaciju koji se menja s godišnjim dobima. Za večeru je potrebno izdvojiti oko 230 evra, a oko 350 evra ako je i vino uključeno u obroku ovoj zemlji sa visokim porezom na alkohol.
Nastavak na Vesti-online.com...