ELIZABETA ZAVRŠILA KARIJERU! Hrvaticu skupo koštali RASISTIČKI ISPADI na netu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ELIZABETA ZAVRŠILA KARIJERU! Hrvaticu skupo koštali RASISTIČKI ISPADI na netu

Ksenofobične objave na društvenim mrežama prvu sekretarku Ambasade Hrvatske u Berlinu, Elizabetu Mađarević, koštale su diplomatske karijere.

Nakon što je izazvala buru negodovanja najpre je tvrdila da ima pravo na privatne stavove, a potom rekla kako joj je Fejsbuk nalog hakovan.

Njenu poruku preneli su svi:

- Čista i autentična Evropa. Samo beli Evropljani kao što je bilo pre 30 godina u celoj Evropi. Ovo bi mogla biti dobra reklama za odmor. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jednog dana biće nemoguće, ali, srećom, sada jeste!

Inspekcija Ministarstva inostranih i evropskih poslova Hrvatske predložila je da joj se izrekne najteža disciplinska mjera - otkaz.

HRT piše da u obrazloženju odluke stoji kako se svojim objavama ogrešila o zakone i etički kodeks koji obavezuje diplomate da štite ugled zemlje u svetu.

Pozdravljam brzu reakciju ministra @grlicradman @MVEP_hr, koji me je odmah izvijestio o koracima koje poduzima i činjenicama koje se utvrdjuju u slučaju djelatnice veleposlanstva u Berlinu. Izjave koje potiču nesnošljivost i rasizam neprihvatljive su.

— Kolinda GK (@KolindaGK) August 18, 2019

Austrijski tiražni tabloid Kronen Cajtung piše o "mržnji na Fejsbuku" i da je hrvatska prva sekretarka izazvala dramu u Berlinu svojim postom o "čistoj i autentičnoj i beloj Evropi".

- Nasuprot netrpeljivosti pojedinaca, u hrvatskoj službi vanjskih poslova promicat će se domoljublje, profesionalnost, otvorenost prema svijetu i zaštita hrvatskih državnih interesa te vrijednosti na kojima je utemeljena moderna hrvatska država - poručila je na Tviteru pedsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Pogledajte rezultate

ŠPIJUNSKO BLAGO: Američka vojska razvila dronove veličine INSEKTA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.