EBRD odobrio novac za „Gazelu”

Izvor: Politika, 24.Feb.2010, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD odobrio novac za „Gazelu”

Bord direktora Evropske banke za obnovu i razvoj na jučerašnjem sastanku odlučio je da odobri isplatu kredita za finansiranje pristupnih puteva mostu „Gazela” i obilaznice oko Beograda na delu od Batajnice do Dobanovaca, saopštila je juče ta finansijska institucija. EBRD podseća da je finansiranje odlagala zbog određenog broja nerešenih pitanja u vezi sa preseljenjem romskih porodica koje su živele ispod „Gazele”.

Pre donošenja ove odluke, izvršili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << detaljnu procenu sprovedenog raseljavanja. Zaključili smo da neka od nerešenih pitanja i dalje postoje iako je puno urađeno, saopštavaju u Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Bord direktora EBRD je stoga saglasan da u ovom slučaju odobri isplatu kredita, ali pod pretpostavkom da će ta banka nastaviti da sarađuje sa predstavnicima Republike Srbije i grada Beograda sa kojima će i dalje pratiti napredak celokupnog procesa raseljavanja.

Bord direktora je zahtevao da bude redovno obaveštavan o napretku ovog procesa. Predstavnici u Srbiji formalno su potvrdili svoje opredeljenje da nastave saradnju sa EBRD-om kako bi se ispoštovali uslovi predviđeni politikom nedobrovoljnog raseljavanja porodica.

Pošto je izabran izvođač radova kao i nadzorni inženjer, očekuje se da će sredstva iz kredita EBRD-a biti isplaćena u najkraćem mogućem roku.

Projekat beogradskog autoputa i obilaznice zajedno finansiraju Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka kreditima u ukupnom iznosu od 160 miliona evra, s jednakim učešćem obe banke.

M. U. A.

[objavljeno: 25/02/2010.]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EBRD odobrio isplatu kredita za "Gazelu" i obilaznicu

Izvor: Glas javnosti, 24.Feb.2010

BEOGRAD - Bord direktora Evropske banke za obnovu i razvoj odobrio je isplatu kreditnih sredstava u vrednosti od 160 miliona evra za projekat "Beogradski autoput i obilaznica", koji obuhvata i obnovu "Gazele", saopšteno je danas iz te banke...Taj projekat, kako je navedeno, zajedno finansiraju EBRD...

Nastavak na Glas javnosti...

Odobren kredit za obnovu Gazele

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2010

Srpski vozači bi uskoro mogli da se voze sigurnije, s obzirom da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila da je odobrila kredit za rekonstrukciju beogradskog mosta Gazela...Obnova Gazele deo je projekta izgradnje obilaznice i obnove autoputa kroz Beograd koji zajedno finansiraju EBRD i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Drobnjak:EIB treba da odobri 93 miliona evra sledeće nedelje

Izvor: EMportal, 25.Feb.2010, 18:42

Generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da bi Evropska investiciona banka (EIB) sledeće nedelje trebalo da odobri Srbiji kredit od 93 miliona evra i naveo da će uz već odobreni kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 80 miliona evra, ukupna sredstva za obnovu...

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.